Elbistan’dan 2 yardım tırı, dualarla uğurlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İsar Yardım Derneği ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı işbirliği ile toplanan 2 tır dolusu yardım yola çıktı.

Elbistan’dan 2 yardım tırı, dualarla uğurlandı
Elbistan’dan 2 yardım tırı, dualarla uğurlandı
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistanlı yardımsever vatandaşlar, Yemen ve Suriye’nin İdlib kentindeki drama kayıtsız kalmadı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İsar Yardım Derneği ve Hayrat Vakfı işbirliği ile başlatılan ‘Ümmetin Yetimi İdlib’ ve ‘Yemen Açlıktan Ölüyor’ adlı kampanyada 2 tır dolusu yardım malzemesi toplandı. Yardım malzemelerinin uğurlanması öncesinde değerlendirme yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Ali Mazhar Türk, “Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve birçok yardım kuruluşunun bir araya gelmesi ile Türkiye dışında yaşayan ve zor durumda olan kardeşlerimize karınca kararınca yardımcı olmaya çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda da 16 tır yardım gönderdik. Şimdi de Yemen’de zor durumda olan Müslüman kardeşlerimize 2 tır daha gıda ve giyim olmak üzere yardım gönderiyoruz” dedi.

Türk, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), “Kim, bir insanın sıkıntısını giderirse Allah da onun sıkıntısını giderir” şeklinde buyurmuştur. Biz, insanların en hayırlısı insanlara faydalı olan düsturu ile hareket ediyoruz. Hayrat İnsani Yardım Derneği’ne teşekkür ediyoruz. İşin mutfağında onlar vardı. Gücümüzün yettiğince karınca misali bir damla su ile koşmaya çalışıyoruz. Bu çalışmada emeği geçen ve yardımı dokunan herkesten Allah’tan razı olsun. İnşallah, oradaki kardeşlerimiz de bir an önce huzura kavuşurlar. Darda kalan tüm Müslüman kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Elbistan Temsilcisi Şener Kara ise, “Suriye’de ve Yemen’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalamazdık. Elbistan’dan ümmet coğrafyasına manevi gönül köprüleri kurmaya çalışıyoruz. Bu yardımların mazlumlara ulaşmasında ve onların yaralarına merhem olmasında katkı sunan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra dua edilerek 2 tır dolusu yardım malzemesi uğurlandı.

25 Mar 2019 - 16:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.