Elbistan’da referandum hazırlıkları sürüyor

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 16 Nisan 2017’de yapılacak anayasa değişikliği ile ilgili seçim sürecini açıklamasının ardından, Elbistan İlçe Seçim Kurulunda da hazırlıklar başladı.

Elbistan’da referandum hazırlıkları sürüyor
Haber albümü için resme tıklayın

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 16 Nisan 2017’de yapılacak anayasa değişikliği ile ilgili seçim sürecini açıklamasının ardından, Elbistan İlçe Seçim Kurulunda da hazırlıklar başladı.

Elbistan İlçe Seçim Kurulu, ilk olarak seçmen listelerinin askıya çıkarılması işlemiyle ilgili çalışmaları tamamlarken seçmen listeleri, bugün itibariyle mahalle muhtarlıklarına teslim edilecek. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 91 bin 944 seçmenin bulunduğu Elbistan’da, Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören referandumda bu sayının 92 binin üzerine çıkması bekleniyor.

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde oy kullanacakların isimlerinin yer aldığı seçmen listeleri, muhtarlıklarda 18 Şubat Cumartesi günü sabah saat 08.00’den itibaren askıya çıkarılacak. Seçmenler, listeleri kontrol edebilecek ve yanlış bilgileri varsa düzeltebilecek. Vatandaşlar, listelerde isimleri olup olmadığını kontrol edebilecek. Seçmen listelerinde isimleri bulunmayan vatandaşlar ise elektrik, su, doğalgaz vb. faturaları ile birlikte ilçe nüfus müdürlüklerine gidip İlçe Seçim Kuruluna kayıt yaptıracak. Seçmen listelerindeki düzeltme işlemleri 26 Şubat’a kadar yapılabilecek. Seçmen listeleri, 26 Şubat’ta askıdan indirilecek. Seçmen listeleri 10 Mart'ta kesinleşecek.

YSK’nın hazırladığı ve Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan referandum takvimine göre, “Muhtarlık bölgesi askı listeleri 18 Şubat günü sabah 08.00’de askıya çıkarılacak. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri de güncellenmek üzere askıya çıkarılacak ve itirazlar başlayacak. Yurt dışı seçmen kütüğü, ''www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. YSK’nın www.ysk.gov.tr adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri 26 Şubat’ta askıdan indirilecek. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri askıdan indirilecek ve itirazlar sona erecek. Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne yapılacak itirazlar Türkiye saati ile 17.00’de sona erecek. Bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtları, www.ysk.gov.tr adresinden sorgulanacak. Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri 10 Mart’ta kesinleştirilecek. Yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek. Yurt dışı seçmenler için oy kullanılacak temsilcilik, tarih aralığı ve yer bilgileri "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

İlçe seçim kurulları, miting alanlarının belirleyerek 24 Mart’ta siyasi partilere duyuracak. Gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemine 27 Mart’ta başlanacak. Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi 9 Nisan’da sona erecek. Seçimde kullanılacak malzeme torbaları, 12 Nisan’da İlçe seçim kurulu başkanlıklarınca malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek. Seçim propagandası, 15 Nisan 2017 günü saat 18.00’de sona erecek.

1 Kasım’daki seçmen sayısı 91 bin 944’tü

1 Kasım 2015’te yapılan genel seçimlerde Elbistan’ın seçmen sayısı 91 bin 944 olarak belirlenmişti. Elbistan genelindeki seçmenler, 313 sandıkta oy kullanmıştı. Elbistan’da en çok seçmene sahip olan mahalle ise, Yunus Emre Mahallesi olmuştu. Yunus Emre Mahallesi’ndeki 8 bin 303 seçmenin oy kullanması için 23 adet sandık kurulmuştu. Seçmen sayısının en az olduğu mahalle ise 13 kişi ile Sünnet Mahallesi olmuştu. Elbistan merkez mahalleleri ve seçmen sayıları ise şöyle gerçekleşmişti:

Bahçelievler Mahallesi-2 bin 49, Battalgazi Mahallesi-6 bin 399, Ceyhan Mahallesi-2 bin 174, Cumhuriyet Mahallesi-5 bin 478 seçmen, Esentepe Mahallesi-3 bin 322, Güneşli Mahallesi-4 bin 728, Kızılcaoba Mahallesi-8 bin 1, Köprübaşı Mahallesi-2 bin 261, Kümbet Mahallesi-4 bin 852, Orhangazi Mahallesi-3 bin 17, Pınarbaşı Mahallesi-4 bin 585, Tepebaşı Mahallesi-2 bin 957, Yeşilyurt Mahallesi-6 bin 398, Yunus Emre Mahallesi-8 bin 303.”

16 Şub 2017 - 14:12 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

HÜSEYİN ÇELEGEN - Sayın Editör sayfanızı beğenerek takip ediyor takdir ediyorum. ancak bu resimde listeyi kontrol eden H.Mehmet HAN vefaat etti bu siteyi ziyaret eden yakınlarını üzecek diye endişelendim hatırlatma ihtiyacı duydum saygılarımla. (Sayın Hüseyin Çeleğen, fotoğrafta ki şahısların ikisi de hayatta biri muhtar Cuma Gökçecik, diğer vatandaşta mahalle sakinlerinden bir esnaf. Benzetmiş olmalısınız. İlginize teşekkür ediyoruz. )

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 14:12

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439