Elbistan’da meralar kiralanacak

Elbistan’a bağlı 18 mahalledeki toplam 122 bin 444 dekar alana sahip mera, yaylak ve kışlaklar, göçerler ile sürü sahiplerine kiralanacak.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Elbistan’a bağlı mahallelerdeki meralar, yaylak ve kışlakların kiralanmasına ilişkin duyurusunu yayınladı. Duyuruda, meralar, yaylak ve kışlakların, 4342 Sayılı Mera Kanunu'nun 12. maddesi ve ilgili yönetmeliğin 13. maddesi ve İl Mera Komisyonu'nun 27.02.2019 tarih ve 809 nolu kararı ile mevsimlik olarak göçerlere 2886 Sayılı Kanunun 51/g maddesi uyarınca pazarlık usulü ile ihale edileceği kaydedildi.

Elbistan’a bağlı Aksakal, Bakış, Gücük, Günaltı, Horhor, Kalaycık, Köseyahya, Köşk, Ovacık, Özbek, Özcanlı, Topallı, Yapılı, Gümüşdöğen, Elmalı, Karahasanuşağı, Sünnet ve Uzunpınar mahallelerinde bulunan mera, yaylak ve kışlakların mevsimlik olarak göçer ile sürü sahiplerine ihale usulüyle kiralanacağı bildirildi. Yaylak ve kışlaklarda 19 bin 950 küçükbaş hayvan ile 1.995 büyükbaş hayvan otlatılabilecek.

Elbistan’da 18 merkezi kapsayan ve Kahramanmaraş İl Mera Komisyonu'nun kararına istinaden düzenlenecek ihaleye ilişkin olarak yapılan açıklamada, ihalenin pazarlık usulü ile gerçekleştirileceği belirtildi.

Mevsimlik olarak kiraya verilecek mera, yaylak ve kışlakların mahalle, parsel numaraları ve büyüklüklerini Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebileceğinin de hatırlatıldığı açıklamada, ihalenin 10 Nisan ve 17 Nisan 2019 tarihlerinde Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde gerçekleştirileceğinin de bilgisi verildi.

22 Mar 2019 - 15:36 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.