Elbistan’da karantina kaçağı 3 kişi yurda yerleştirildi

Elbistan’da karantinada olması gerekirken kuralları hiçe sayarak evlerinden çıkan 3 kişi, Kahramanmaraş’taki yurda yerleştirildi.

Karantina sürelerini, zorunlu olarak yurtta tamamlayacak 3 kişiye, 3 bin 150’şer TL idari para cezası kesilerek haklarında 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evlerinde zorunlu karantinada olanlara yönelik yapılan kontrollerde bir şahsın, Covid-19 testi pozitif çıktığı halde karantina şartlarına uymayarak evinden benzin almaya gittiği tespit edildi. Aynı şekilde karantina kuralını hiçe sayarak evlerinden dışarı çıkan Covid-19 hastası 2 kişi de polisin uygulamasında yakalandı. Söz konusu 3 kişi, idari ve adli işlemlerin ardından Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il merkezindeki yurda götürüldü. Zorunlu gözetime tabi tutulacak 3 kişinin, karantina süresince yurtta kalacağı ve günlük ihtiyaçlarının ücretinin de kendilerinden tahsil edileceği bildirildi.

Karantina kaçakları 14 gün süresince yurtta kaldıktan sonra, dışarı çıktıklarında haklarında adli ve idari işlem yapılacak. Bu kişiler hakkında TCK'nun 195'nci maddesinde düzenlenen "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" suçlamasıyla 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacağı bildirildi. Toplum sağlığını tehlikeye atmak suçlamasıyla yargılanacak bu kişiler hakkında ayrıca Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında 3 bin 150 TL idari para cezası da verilecek.

23 Eyl 2020 - 10:33 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

İsmail - Cahil beyin yoksunu bencil insanlarla dolu güzelim Elbistan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 10:33
06

Vatandaş - Bu sorumsuz, cani kişilere en büyük ceza verilmeli. binlerce kişinin sağlığını tehlikeye atan düşüncesiz varlıklara müsahama gösterilmemeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 10:33
05

Veli - Vatandaşın canı önemli ya sizin için dügünleri açtınız cafeleri sosyal yaşantı hakkında neler varsa açtınız hastaneye gidiyorsun sen covid 19 sun diyor hastaneye dahi almıyor git evine diyor yaşamayan bilmez açıktan gazel okuması kolay ayakta atlatan o kadar hasta var ki doktora gitmeye korkuyor niye pozitif çıkarda 2 hafta işe gidemem diye anlayan anladı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 10:33
04

elbiztanlı - maraşa götüren arabanın yakıt parasınıda talep edin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 10:33
03

Navruz - Hele hele Antep li havası kısa olsun nasıl Türkiye'm bir cehenneme çevirdiler bu insanlar plajları doldur dunuz şimdi aklınıza virüs geldi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 10:33
02

Halk - insanlarin boş yere günahını alıyorsunuz aileden iki kişinin pozitif oldugu ve bir kişinin negatif olduğu durumunda o kisinin poziftlerle beraber kalmak zorunda olmadığını hepinizin anlayabileceğini düşünüyoruz bu bir insan sağlığını korumak deil her ne olursa olsun onun sağlığını zarara atmaktır bırakın çok bilmiş Elbistanli tavirlarinizi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 10:33
01

Faruk - birde burdan marasa götürüp masraf ediliyor bu masraf doğmamış yetimin hakkı siz kul hakkı yiyorsunuz haberiniz varmı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 10:33