Elbistan’da en kapsamlı koronavirüs denetimi yapıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla 81 ili kapsayan geniş çaplı koronavirüs denetimleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Elbistan’da da yapıldı.

Elbistan’da en kapsamlı koronavirüs denetimi yapıldı
Elbistan’da en kapsamlı koronavirüs denetimi yapıldı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

İçişleri Bakanlığı’nın koordinesinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen koronavirüs tedbirleri denetimi, Elbistan’da yaklaşık 120 personelin katılımı ile icra edildi. Denetimlerde görev alan personeller, cadde ve sokaklardaki işyerlerini tek tek dolaşarak, şehrin tüm ana caddelerinde sabit ve gezici uygulama yaptı. Hulusi Efendi Bulvarı, Malatya Caddesi, Dulkadiroğlu Caddesi, Ahmet Karacabey Caddesi’nde gün boyu denetim yapan ekipler, vatandaşları sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen konusunda uyardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklama kapsamında iş yerleri, pazarlar, marketler, toplu taşıma, lokantalar, alışveriş alanları, kafeteryalar, yollar, ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında koronovirüs tedbirleri denetimleri gerçekleştirildi. Denetimlere katılan ekipler, vatandaşlardan sosyal mesafenin korunması, vatandaşların sağlığı için maske kullanılması ve hijyen kurallarına uygun hareket etmelerini istedi.

Denetimlere katılan Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, vatandaşlara maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptı.

Vatandaşlarımızın maske takması, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması konusunda bilinçlendirmek üzere bütün ekiplerin sahada görev aldığını belirten Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığımızın talimatı ile sağlımız için hepimiz için mottosuyla bugüne kadar yapılan en geniş kapsamlı denetimleri icra ediyoruz. Sahada güvenlik birimlerimiz, denetim komisyonlarımız, denetimde görev alan bütün arkadaşlarımız, en geniş kapsamlı şekilde bütün işletmeleri denetliyorlar. Vatandaşlarımız tekrardan maske takması, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması konusunda bilinçlendirmek üzere bütün ekiplerimiz sahada. Bütün vatandaşlarımızdan, değerli hemşerilerimizden sosyal mesafe kurallarına uymalarını, maske takmalarını ve hijyen kurallarına hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Vaka sayılarında artışlar gözleniyor, bunu vatandaşlarımız da biliyor. Hepimizin hassas olması gereken günlerden geçiyoruz. Tekrardan vatandaşlarımızdan bu hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Şu anda denetimde görev yapan bütün ekiplerimize teşekkür ediyorum.”

Denetim yapan ekipler de kent meydanı ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu caddelerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını gün boyu yaptıkları denetimlerde kontrol etti.

06 Ağu 2020 - 14:49 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Mustafa - Caddeye çıkılmış, denetim fotoğrafları paylaşılmış, gerekli pozlar verilmiş, sonra kaldığı yerden devam..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 14:49
06

Murat Dinç - Çok seyrek olarak daha önce de uygulanmaya çalışılan " asayiş " denetlemesini hatırlatan, magazinsel bir faaliyetten öteye gitmeyecek bir uygulama ! İlk başta " normalleşeme " (!) adı altında, bu kadar gevşemeye fırsat verilmemeliydi ! Düğün, asker uğurlama, cenaze, piknik, bayram ziyaretleri, toplu taşıma , market ve diğer toplu işyerleri sosyal mesafe kuralları vb. durumlar, tam da belirli bir disiplin sağlanmaya yaklaşmışken, nedense ani bir kararla tamamen serbest bırakıldı. Şunu düşünemeyenler, acaba vicdanen nasıl rahat edebilecek ?! ; bu gevşekliğin sebebiyle bir tanecik can kaybının vebali nasıl içinize dert olmayacak ?! Entübe durumda bile can çabasıyla kıvranan hastaların içten içe kan ağlayan feryadını kim duyabilecek ?! Bıçak-silah araması gibi birkaç saatlik " fotoğraf çektirme " denetimiyle bu sorunlar ortadan kalkmış mıdır ?! Sorumsuz, şımarık, yaygaracı insanlar için hangi yaptırımlar uygulanmıştır ?! Denetim bitti diye çarşı-pazar eski haline dönünce ne olacaktır ?!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 14:49
04

Uğur - Birkaç gün yapılır sonra unutulur, daha önce yasaklarda gördük denetimleri.devgross un oradaki cafe ve restoranlarda maskeli kimse görmedim daha.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 14:49
03

Vatandas - Denetimlerde emegi gecen herkesten Allah razi olsun

Lakin emniyetin onunde kontrol noktasinda duran bazi polislerin maskesiz insan iceri giremez derken kendilerinin maske takmamasi traji komik bir durum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 14:49
02

Memet - Bu ilginizden dolayı teprik ederim YALNIZ DİKKATİMİ CEKEN BAKKALAR BAŞKANI KEMAL ŞAHİN SENİDE DENETİMLERE BEKLERİZ ESNAFININ YANINDA OLMUYORSUN BARİ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 14:49
01

VATANDAŞ - Sokaklarda herkes o kadar rahat ki kim der ki korona var?... Herkes maskesiz geziyor nasıl deneyim yapılmış hayret birşey!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 14:49