Elbistan’da düve alımlarına yüzde 30 hibe verilecek

Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ayhan Özcan, bakanlığın hayvancılık desteklemeleri arasında yer alan Düve Alım Desteği başvurularının 6 Haziran 2018 günü sona ereceğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından mera yetiştiriciliği bölgesi olarak belirlenen iller arasında yer alan Kahramanmaraş genelinde, düve alımlarına yüzde 30 hibe desteği verilecek. Elbistan’da da uygulanacak düve alımına hibe desteği kapsamında; TÜRKVET sistemine kayıtlı sığır işletmesi olan ve en az 20 en fazla 100 baş düve satın alan üreticilere satın aldıkları düve başına yüzde 30 oranında hibe desteği verilecek. Desteklemeye müracaatlar 6 Haziran 2018 tarihine kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri bünyesinde teşkil edilen ilçe destekleme yürütme birimlerine şahsen yapılacak.

Başvuruda bulunacak gerçek ve tüzel kişilerde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 08.05.2018 tarihinden itibaren 18 yaşını doldurmuş olmak şartı aranacak. Destekten yararlanmak isteyenlerin, TÜRKVET’e kayıtlı sığır işletmesine sahip olduğuna dair güncel belgeyi veya tüzel kişilerin (birlik, şirket vs.) başvurularında işletmenin kurucu/ortaklardan birinin belirtilen şartlara haiz işletme sahibi olduğuna dair belgeyi başvurusu ile birlikte sunmuş olması gerekiyor. Ayrıca, yetiştiricinin işletmesi, 1.1.2018 tarihinden önce TÜRKVET’e kaydı yapılmış olması ve işletme kapasitesi ile talep edilen hayvan sayısı uyumlu olması şartı bulunuyor. Devlet memurları, kamu işçileri veya devlet üniversitelerinde görevli öğretim elemanları başvuru yapamayacak.

2018 yılı için desteklemeye esas damızlık gebe düve birim fiyatı hayvan başına 10 bin TL olarak belirlendi. Desteklemeye esas 8-13 aylık damızlık boş dişi sığırların birim fiyatı ise hayvan başına 6 bin olarak açıklandı. Simental, Kırmızı/Siyah Angus, Hereford, Limuzin, Şarole ve Belçika Mavisi ve Jersey ırklarından (Jersey ırkı düveler Doğu Karadeniz Bölgesi dahilindeki illerde) destekleme kapsamına giren ırklar olarak belirlendi. Düve alımları; düve yetiştirici merkezleri, hastalıktan ari işletmeler, TİGEM, Tarım Kredi Kooperatifleri ile ortakları/üyeleri, damızlık yetiştirici/üretici örgütleri ve merkez birliklerinden temin edilerek gerçekleştirilecek. Yetiştiriciler, hibe sözleşmesi kapsamında hibeye esas düveleri ödemenin yapılmasından sonra mücbir sebepler hariç 2 yıl süre ile satamayacak ve devredemeyecek.

Besiciler açısından büyük önem arz eden bu destekleme ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ayhan Özcan, “Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği, 08.05.2018 tarihinde yayımlanmıştır. İlgili tebliğde bulunan ‘Düve Alım Desteği’ başvuruları, 08.05.2018 tarihinde başlamış olup 06.06.2018 tarihinde sona erecektir. İlçemiz hayvancılığının geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması ve sağlıklı hayvansal üretim için başvurular işletme sahipleri tarafından dilekçe ile İlçe Müdürlüğümüze yapılacaktır. Başvuru süresinin kısa olmasından dolayı yetiştiricilerimizin mağdur olmaması ve mümkün olduğu kadar fazla sayıda yetiştiricilerimizin ‘Düve Alım Desteği’nden’ faydalanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

24 May 2018 - 15:39 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Secimden secime - Hükümetin niyeti: iki destek hibe mibe verelimde oy alalim secimlerde.

Cifcinin niyeti: iyi güzel %30 girdi cebime bu düveleri iki üc ay besiye cekerim sonrada kestiririm.

Memleketin hali: 2023e hazir güclü bir ülke

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 15:39
03

sayın büyük - ayhan özcan başkan ilçe tarım şampiyon

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 15:39
02

asartar - Seçimden önce yüzde 30 verirse seçimden sonra yüzde 100 alır. Zama da zam gelir, herşeye zam...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 15:39
01

zengini zengin etmek bu - devlet madem böyle bir iş yapacak köyde yaşayan yoksulları muhtarlar tarafından tespit ettirip her yoksulu bir iki düve versin antlaşma yapsın parasında iki sene sonra alsın bak bakalım yoksul kalıyormu akp zenginlerin partisi hükümeti

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 15:39