Elbistan’a 7’si uzman hekim toplam 40 sağlık kadrosu

Sağlık Bakanlığı’nın 2019 yılı haziran dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kurasında Elbistan’a 7’si uzman hekim olmak üzere toplam 40 sağlık personeli için münhal kadro açıldı.

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı haziran dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kurası kapsamında Elbistan Devlet Hastanesi’ne, acil tıp uzmanı, anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, genel cerrah, göz hastalıkları uzmanı, iç hastalıkları uzmanı ve çocuk cerrahından oluşan 7 dalda uzman hekim için tercih hakkı tanınırken, Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne de 2 diş hekimi kadrosu ayrıldı.

Sağlık Bakanlığı 2019 Ocak dönemi isteğe bağlı iller arası atama tayin ve yer değişikliği başvurusu başladı. Sağlık hizmetinin aksamaması ve etkili personel planlaması yapılabilmesi için kura son başvuru tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ile son atanma tarihinden itibaren fiilen en az 2 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecek. Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanan personel için DHY’sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacak.

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı iller arası yer değişikliği başvuruları, 23 Mayıs 2018 tarihi itibariyle sona erdi.

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre 2019 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası, 26 Haziran 2019 Çarşamba günü noter huzurunda bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. Sağlık personelleri, iller arası yer değişikliği takvim çerçevesinde Sağlık Bakanlığı YHGM internet adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup münhal kadrolar göz önünde bulundurarak tercih yapabilecekler.

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı ocak dönemi isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kurası çerçevesinde Elbistan’a 7’si uzman hekim olmak üzere toplam 40 personel için münhal kadro açıldı.

Elbistan için ayrılan diğer kadrolar ise, hemşire, ebe, tıbbi sekreter, anestezi sağlık teknikeri ve psikolog gibi alanlar oldu. Ebe kadrosu için 15, hemşire kadrosu için 10, psikolog için 1, tıbbi sekreterlik için 3 ve anestezi için de 2, personele tercih hakkı tanındı.

23 May 2019 - 12:23 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Hasan - Göz için hastaneye gidiyorum Maraş'a sevk. diş için hastaneye gidiyorum Maraş'a sevk. kulak için hastaneye gidiyorum Maraş'a sevk... Yine sevk memuru gelecekse hiç gelmesin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 12:23
07

VATANDAŞ - bu acil uzmanı nedir acilde sürekli aynı pratisyen doktorlar. acil uzmanı var deniyor hala acil hastalara uzmanlar telefonda müdahale ediyor trafik kazası yapan yakınıma doktora sordum ne olacak diye uzmana danıştım haber bekliyorum diyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 12:23
06

Mehmet - Amani bilirmisiniz sakin ha cocuk pisikiyatri gondermeyin belki ise yarar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 12:23
05

Duyarlı Vatandaş - Bir yandan geliyor bir yandan gidiyor personel değirmeni mübarek hastahana ama aklımada kargaların yuvası hikayeside gelmiyor degil yani

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 12:23
04

mehmet başkan - lazım olanı yollayın arkadaş iyibir çocuk doktoru,hematoloji doktoru,beyincerrahı,mikrobiyolg ....ama nerde o vizyon dağ başına hastane yapandan ne bekleyecen pislik içinde 3 yıllık hastanede tadilat var şu an.temizlik desen hakgetire ama hakediyoruz demekki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 12:23
03

Vatandaş Türk - Sayın salık bakanlığı bir çocuk niroloji doktoru istiyoruz lütfen günderin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 12:23
01

saglik personeli - KOSKOCA HASTANE YAPTINIZ İÇİ BOŞ UTANIN YAPTIĞINIZDAN.!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 12:23