Elbistan Yasa Boğuldu

Hak-İş Sendikası tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Şanlıurfa’ya giden Elbistan Devlet Hastanesi işçilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 5 kişinin öldüğü 14 kişinin de yaralandığı kaza, Elbistan’ı yasa boğdu.

Elbistan Yasa Boğuldu
Elbistan Yasa Boğuldu
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Kazada, hayatını kaybedenlerden geriye ise yürekleri dağlayan hikayeleri kaldı. 20 gün önce dünya evine giren hastane çalışanı Melike Uysal ile annesi Şükran Entemiz yaşanan kazada hayatını kaybetti. Olayda yaşamını yitiren Gazel Kısaca isimli hastane çalışanının 3 çocuğu ise kazadan yaralı olarak kurtuldu. Yine kazada ölen Onur Yay’ın ise, Elbistan Adliyesi’nde zabıt katipliği yaptığı, kazadan yaralı kurtulan eşi ile birlikte yolculuğa çıktığı öğrenildi. Kazanın hayattan kopardığı Havva Ağca’nın ise, annesi Haney Ağca ile birlikte geziye katıldığı bildirildi. Anne Ağca, kazayı yaralı olarak atlatırken kızı ise feci kazadan canlı kurtulamadı.

Elbistan’ı yasa boğan kaza, Şanlıurfa Birecik karayolunda meydana geldi. Birecik'ten Şanlıurfa istikametine seyir halinde bulunan Halil Bala’nın kullandığı 45 HS 02 plakalı otomobilin, aynı istikamette seyir eden ve içinde Elbistan Devlet Hastanesi çalışanlarının bulunduğu Ahmet Bostancı idaresindeki 46 VK 309 plakalı midibüsü sollamaya çalıştığı esnada lastiği patladı. Lastiğin patlaması nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, sollamaya çalıştığı midibüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle seyir halindeki midibüs devrilirken içerisindekiler ise etrafa saçıldı. Kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 14 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerden 2’sinin Elbistan Devlet Hastanesi, 1’inin Elbistan Adliyesi personeli, birinin hastane personelinin annesi ve birinin de hastane personelinin komşusu olduğu öğrenildi. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin ise Şükran Entemiz ve kızı Melike Uysal, Gazel Kısaca, Havva Ağca ve Onur Yay olduğu öğrenildi. Tunahan Kısaca, Ali Ilgaz Abay, Ezgi Abay, Fatma Gül, Emre Ilgay Kısaca, Fadime Yay, Rabia Gül, Yaren Gül, Sonay Er, Hatice Entemiz, Haney Ağca, Ahmet Bostancı ve Emirhan Kısaca ise kazayı yaralı olarak atlattı. Bazılarının durumları ağır olan yaralılar, çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Feci kazada yaşamını yitirenlerin cenazeleri, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından defnedilmek üzere Elbistan’a gönderildi.

Şanlıurfa Valisi, yaralıları ziyaret etti

Kazanın ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Erin, "Maalesef kaza sonrasında hayatını kaybeden 5 vatandaşımız var, 13 de tedavisi devam eden vatandaşımız var. 1-2 yaralımızın durumu kritik. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize sağlık ve şifa diliyorum. Şanlıurfa'daki hastanelerde bütün doktorlarımız yaralılarımızla ilgilenmektedir” dedi.

20 gün önce dünya evine girmişti

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak üzere Elbistan'dan Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Melike Uysal’ın, 20 gün önce dünya evine girdiği öğrenildi. Uysal’ın annesi Şükran Entemiz de kızı ile aynı kaderi paylaştı. Aynı otobüste yer alan kız kardeş Hatice Entemiz ise kazayı hafif yaralı olarak atlattığı bildirildi.

Geride 3 öksüz çocuk bıraktı

Kazada ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayan Gazel Kısaca ise, geride 3 öksüz çocuk bıraktı. Genç annenin, çocukları Tunahan, Emirhan ve Emre Ilgaz’la birlikte geziye çıktığı öğrenildi. 3 kardeşin de tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Genç çifti ölüm ayırdı

Yine kazada ölen Onur Yay’ın ise, Elbistan Adliyesi’nde zabıt katipliği yaptığı, kazadan yaralı kurtulan eşi Fatma Yay ile birlikte yolculuğa çıktığı öğrenildi. Genç çiftin, 7 ay önce evlendiği bildirildi.

Anne yaralı kurtuldu, kızı yaşamını yitirdi

Kazanın hayattan kopardığı Havva Ağca’nın ise, annesi Haney Ağca ile birlikte geziye katıldığı bildirildi. Anne Ağca, kazayı yaralı olarak atlatırken kızı ise feci kazadan canlı kurtulamadı.

Taziye mesajı yayımlayıp Elbistan’a başsağlığı dilediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir ve çok sayıda siyasetçi ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yayımladıkları taziye ve başsağlığı mesajı ile yaşanan acıya ortak oldular.

Başkan Gürbüz, kazanın ardından Urfa’ya gitti

Kazasının ardından Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz yaralanan işçilerin bulunduğu hastanelere gelerek, yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gürbüz, “Ne yazık ki sabah saatlerinde Elbistan’dan Hak-İş'e bağlı Öz Büro İş Sendikamızın otobüslerinden bir tanesi, içerisinde 30 kişinin bulunduğu küçük bir otobüs Birecik yakınlarında trafik kazası geçirdi. Şu ana kadar bize verilen resmi rakamlara göre 5 arkadaşımızı kaybettik, 13 arkadaşımız da yaralı. Bunların içerisinde iki vatandaşımızın durumu ağır. Belediyemiz bünyesinde bir kriz masası oluşturduk. Bu kriz masası çerçevesinde bundan sonraki süreci buradan takip edeceğiz. Vefat eden hemşerilerimizin cenazeleri Elbistan’a sevk edilecek. Hastalarımızın tedavileri ile yakından ilgilenen desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal beyefendiye vatandaşlarımız adına çok teşekkür ederim. Hükümetimiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yarasını sarmak için seferber oldu. Yaralı kardeşlerimiz için seferber olan başta sağlık teşkilatımız olmak üzere Urfalı kardeşlerimize de çok teşekkür ederim. Yaralılarımız ve aileleri ile Urfa’dayız. Yaralı kardeşlerimize dualarınızı bekliyorum” dedi.

01 May 2019 - 20:43 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

20

Zümrüt Giyim - Elbistanımızın başı sağolsun,ölenlere Allahtan rahmet diliyorum,yaralananlara acil şifalar diler dualarımız sizinle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
19

Haluk KILINÇ - İnna lillâhi ve inna iletme raciun. Allaha rahmet eylesin rabbim geride kalanlara sabırlar ihsan eylesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
18

Ahmet ÇETİN - Hemşerilerime Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum çok ac bir kaza talihsiz bir olay gencecik pırıl pırıl insanlar çok üzüldüm Rabbim kimseye yasatmasın..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
16

Recep Kök - Merhum/merhume hemşehrilerimize Allah tan rahmet duasıyla, ailelerine ve hemşehrilerimize başsağlığı. yaralılara şifalar diliyoruz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
15

hatice - hiçbirinide tanımıyorum ama bugün selasi verilirken gözlerim doldu agladım şimdide fotograflarını görünce rabbim rahmet eylesin genç ölüm çok zor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
14

Abdullah yinanç - Allah Rahmet eylesin mekanlari Cennet olsun. Kederli ailelerine de Rabbim sabırlar İhsan etsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
13

Sibel - Allah ailelerine sabır versin mekanı cennet olsun kardeslerimin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
12

Mehmet Ali GÜLER - MALATYALI OLARAK KAZADA HAYATINI KAYBEDEN KARDEŞLERİME ALLAHTAN RAHMET YARALI KARDEŞLERİME ALLAHTAN ACİL ŞIFALAR DİLER AİLELERE SABIRLAR DİLERİM ELBİSTANIN BAŞISAĞOLSUN DILEKLERİMLE

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
11

Mehmet GÖZÜKARA (Mersin) - Ebediyete intikal eden.Tüm hemşehrimize Allah'tan rahmet ve tüm yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
10

Muhammet - Sayın belediye başkanını vatandaş olarak tebrik ediyorum.Nasıl eleştiriyorsak övmeyi de bilmemiz gerekir kazadan sonra mülki amir olarak vakit kaybetmeden Şanlıurfa'ya gitmesi, kriz masası oluşturması takdire şayandır.Aci siyaset dinlemez sevinçler neyse de acılar paylaşılmadır. Saygılarımla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
09

Mehmet Bumin - Rabbim mekanlarını cennet eylesin, geride kalanlarına sabır, yaralılara acil şifalar versin ins. Elbistan in başı sagolsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
08

Mustafa - Çok acı bir kaza. O'ndan geldik O'na döneceğiz. Rab'bim ölenlere rahmeti ile muamele eylesin, yaralılara acil şifalar, geride kalanlara sabr-ı cemil, tüm halkımıza baş sağlığı dilerim....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
07

Hacı ömer ALPEREN - Allah rahmeteylesin mekanları cennetolsun PEYGAMBER efendimiz komuslari olsun hepimizin başı sağolsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
06

YARALI YÜREK - RABBİM RAHMETİ VE MERHAMETİ İLE MUAMELE EYLEYE. EFENDİMİZ S.A.V. HAZRETLERİNE, EN YAKIN KOMŞU EYLEYE. RABBİM VEFAT EDEN KARDEŞLERİMİZİN BÜTÜN AMA BÜTÜN GÜNAHLARINI SİLİP, HAYIR VE HASENATA TEBDİL EYLEYE. ALLAHIM GERİDE KALAN YAKINLARINADA PEYGAMBERLER SABRI VERE İNŞAALLAH.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
05

Ilhan Cicek Duisburg - Rabbim güzel Elbistan in basi sag olsun geride kalanlara sabir versin. Yaralilara sifa versin. Sözün bittigi an.televivyon

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
04

Hasan çiçek - Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
03

Haluk KILINÇ - Elbistan halkı olarak başımız sağolsun rabbim mekanlarını cennet eylesin geride kalanlara Rabbim sabri cemil ihsan eylesin .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
02

HAKAN KAPLAN - Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43
01

yusuf konak - kazayı büyük bir üzüntü ile ögrendim.tüm elbistanlı kardeşlerimizin başı sag olsun.Allah bir daha böyle bir acı göstermesin. Rabbim ölenlerinde mekanını cennet eylesin .

yusuf konak malatya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 20:43