Elbistan Tüketici Hakem Heyeti, Dulkadiroğlu’na bağlandı

Elbistan’da hizmet veren ilçe tüketici hakem heyeti, Dulkadiroğlu Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Dulkadiroğlu İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’na bağlandı.

Ticaret Bakanlığı, başvuruları sayısındaki azalma nedeniyle tüketici hakem heyetlerini yeniden yapılandırma kararı aldı. Bu kapsamda mevcut 1011 tüketici hakem heyetinin yetki alanları yeniden düzenlenerek, 211 tüketici hakem heyeti karar mercii olarak yetkilendirildi. Tüketici hakem heyeti oluşturulmayan ilçelerde ise Kaymakamlıklarda başvuru alımı, TÜBİS’e kayıt, ilgili tarafları bilgilendirme ve benzeri hususlarda çalıştırılmak üzere bir görevlendirmeli personel bulundurulmaya devam edilecek. Bu doğrultuda, il merkezlerinde ya da yakın ilçelerde merkezler oluşturmak suretiyle bir araya getirilen tüketici hakem heyetlerinin bulunduğu ilçelerde yaşayan tüketicilerin yasal haklarını kullanmada ve hak arama yollarından faydalanma yönünden bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirler de alındı. Yenilenen TÜBİS ile tüketicilerin ikamet ettikleri ilçelerin kaymakamlıklarında bulunan tüketici hakem heyeti irtibat noktalarından veya e-devlet kapısıyla TÜBİS üzerinden çok daha kolay başvuru yapmaları sağlandı ve başvuru şartları çok daha basit hale getirildi.

Yeni yapılanmayla beraber, daha önce ilçe kaymakamlıklarında faaliyetini sürdüren Elbistan, Afşin, Çağlayancerit, Ekinözü, Pazarcık ve Nurhak kaymakamlıklarındaki ilçe tüketici hakem heyetleri Dulkadiroğlu Kaymakamlığı bünyesindeki Dulkadiroğlu İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına bağlandı.

Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar, yaptığı açıklamada, 2018 yılında 3 milyar 477 bin 414 TL tutarında 4 bin 263 toplam başvuru sonuçlandırılarak karara bağlandığını, 2019 yılının ilk üç ayında ise 821 bin 717 TL tutarında 1001 başvuru yapıldığını söyledi. Yapılan başvuruların 497'si leh, 354'i aleyh, 60'ı görevsizlik olmak üzere 851 başvurunun sonuçlandırılarak karara bağlandığını belirten Uçar, 2019 yılının istatistiklerine göre en fazla müracaatın perakende ticaret sektörü ve ayıplı mal olduğunu, finansal hizmetler sektörü ile bankacılık hizmetlerinin geçmiş yıllara oranla azaldığını kaydetti.

21 May 2019 - 12:38 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Duyarlı Vatandaş - Çokda lazım değildi zaten kurul üyeleri esnafdan olduğu için hemen hemen başvuruların tamamına yakını satıcı veya üretici lehine karar veriliyordu en iyisi gidip sulh mahkemesine başvurmak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:38
06

Kazım - Duyarlı vatandaşa katılıyorum. Benim kargodan kırık gelen mal şikayetimi bile reddetmişlerdi. Ben olayın büyükşehir vehametine değindim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:38
05

Efsusby - Aman bağlayın Daha daha da bağlayın. Maraş ın neyini gördüyseniz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:38
03

Bay kemal - Elbistanda hizmet eden kurum kalmayacak, bari Mahir bizi afşine bağlasa ordan faydalanırık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:38
02

Fatih - Yine marasa yol göründü... git gel 4 saat.20+20 yol parası 20 marasa gelmişken dondurma ve paça parası,10 lira şehir içi ulaşım,1 günde iş ten izin aldin.?yani senin anlayacağın 100 lira zarar ile başlıyorsun hak aramaya,ayıplı mal en az 1000 lira olacak ki kurtarsın ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:38
01

Doğan - Saçmalamayın arkadaşlar Dulkadiroğlu NA bağlandı dedi bina yıkıldı demedi. ek hizmet binasından işinizi görün. Olmadı TUBİS

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:38