Elbistan Şehir Müzesi Müdürlüğü, resmen kuruldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Elbistan Şehir Müzesi Müdürlüğü’nün kurulmasına onay verdi.

Elbistan Şehir Müzesi Müdürlüğü, resmen kuruldu
Elbistan Şehir Müzesi Müdürlüğü, resmen kuruldu
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da uzun yıllar boyunca hükümet konağı ve polis evi olarak hizmet veren tarihi binanın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın büyük katkısıyla Şehir Müzesi olarak dizayn edilmesi projesinde sona yaklaşıldı. Kapılarını ziyaretçilerine açmak için gün sayan Elbistan Kent Müzesi’nde eser tanzim çalışmaları sürüyor. Elbistan Kent Müzesi’nde sergilenmek üzere bugüne kadar Ankara, Adana ve Kahramanmaraş’taki müzelerden yaklaşık 400 eser getirildi. Ankara ve Adana’dan 14 adet, Kahramanmaraş’tan da 357 eser Elbistan Kent Müzesi’ndeki teşhir salonlarında yerini almaya başladı. Şehir Müzesi’nde yaklaşık 1500 eserin sergilenmesi bekleniyor. Arkeolojik eserlerin yanı sıra bölgenin kültür ve sanatını da yansıtacak bölümlere sahip olan Elbistan Şehir Müzesi’nde, büyük ozan Mahzuni Şerif ve ünlü şair Abdurrahim Karakoç için de ayrı bir çalışma yapıldı. Şerif ve Karakoç’un balmumundan yapılan heykellerinin yer aldığı bölümlerdeki çalışmalar sürüyor.

Teşhir tanzim çalışmalarının tamamlanması ile birlikte ilçeye tarihi ve kültürel açıdan önemli katkı sunması beklenen Elbistan Şehir Müzesi’nin, müstakil müdürlük haline dönüşmesi için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın girişimleri sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki prosedürler tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Elbistan Şehir Müzesi Müdürlüğü kurulmasına onay verdi.

22 Eki 2019 - 16:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Recep YILDIRIM - Çok önemli bir sorun daha halledildi elbirliğiyle. Ali ÖZTUNÇ'u dinleyin de gerçek sorunlarımıza odaklanın yeter!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 16:45
01

EMRE ÖZDEMİR - BİR SANAT TARİHÇİSİ OLARAK, MEMLEKETİMİZİ ŞEHİR MÜZESİ İLE BULUŞTURAN BAŞTA SAYIN BAKANIMIZ MAHİR ÜNAL BEYE VE EMEĞİ GEÇEN HERKESE MÜTEŞEKKİRİZ. MEMLEKETİMİZE HAYIRLI OLSUN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 16:45