Elbistan polisi, bayram tedbirlerini aldı

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bayram tatili süresince vatandaşların güvenli bir trafikte seyahat etmeleri için en üst düzey tedbirleri aldı.

Elbistan polisi, bayram tedbirlerini aldı
Elbistan polisi, bayram tedbirlerini aldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, 5 adet resmi ekip, 1 sivil radar aracı, 2 motosiklet ve yaya devriyelerden oluşan yaklaşık 50 kişi ile birlikte bayram tatili boyunca güvenli bir trafik için görev yapacak.

184 bin 825 trafikçi görev başında

İçişleri Bakanlığı, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla karayollarında güvenlik tedbirlerinin en üst düzeye çıkarıldığını, bayram tatili süresince toplam 101 bin 223 trafik ekibi/timi ve 184 bin 825 trafik personelinin görevli bulunacağını açıkladı. Bakanlık 9 günlük bayram tatili olmasına rağmen trafik denetimlerini 31 Mayıs 2019-10 Haziran 2019 arasında 11 gün süreyle gerçekleştirecek. Bu çerçevede, 31 Mayıs 2019-10 Haziran 2019 tarihlerini kapsayan 11 günde kara yollarında alınacak güvenlik önlemleri tek tek sıralandı. Buna göre, planlanan 11 günlük süre içerisinde, emniyet ve jandarmadan günlük ortalama 9 bin 202 trafik ekibi, 16 bin 802 trafik personeli sahada görev alacak. Bayram tatili süresince toplam 101 bin 223 trafik ekibi/timi ve 184 bin 825 trafik personeli görevli olacak. Trafik ekiplerinin kara yolu güzergahlarında tepe lambaları daima açık olacak şekilde "görünürlükleri" ön plana çıkarılacak. Sürücüler üzerinde "algılanan yakalanma riski duygusu" sürekli canlı tutulacak.

Elbistan’da trafik denetimleri en üst düzeyde olacak

Elbistan’da da İçişleri Bakanlığı’nın en üst düzeye çıkardığı tedbirler harfiyen uygulanacak. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, gerek ilçeye tatil için gelenlerin gerek ilçede yaşayan vatandaşların ve gerekse de ilçe dışına tatile çıkacakların can ve mal güvenliğinin sağlanması için bayram tatili süresi boyunca azami gayret gösterecek. 3 resmi trafik ekibi, 1 sivil radar aracı, 2 adet motosiklet ve 2 resmi ekipteki 25 trafik personeli ile 12 genel hizmet personeli görev alacak. Bayram öncesinde ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve düzeni sağlamak amacıyla şehrin ana arterlerinde yaya devriyeler görev yapacak. Yaya devriyeler, trafik kuralı ihlallerine anında müdahale edecek.

Birçok noktada gün boyu uygulama yapılacak

İlçe genelinde, trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerler ve noktalarda 11 gün boyunca trafik uygulamaları olacak. Trafik polisleri, özellikle modifiye araçlar, evrak eksiği ile yola çıkan motosikletler ile kurallara uymayan araç sürücüleri üzerinde hassasiyetle duracak. Kural ihlali yapan sürücülere, kanunun öngördüğü şekildeki idari para cezası ve yaptırımlar uygulanacak. Şehirlerarası otobüs denetimleri artırılacak. Sefere çıkan bütün otobüsler denetlenecek, şoförlerin kural ihlali yapmamaları, sürücü ve yolcuları seyahat süresince emniyet kemeri takmaları konusunda bilgilendirilerek bu hususa ilişkin kontrollere özel önem verilecek. Denetimlerde, çevirme ekiplerinin bulunduğu noktalarda araç sürücüleri durdurularak yüz yüze iletişim kurulacak ve uzun yoldan gelen sürücülerin belli bir süre dinlendirilmeleri sağlanacak.

Radar ekibi görev başında olacak

Elbistan’da sürücülerin en çok ihlal ettiği trafik kuralından biri olan hız sınırını aşanlara karşı da sivil radar ekibi devrede olacak. Hız denetimleri artırılarak 11 gün boyunca yapılmaya devam edilecek. Sivil radar ekibi, bayram tatili süresince şehrin ana arterleri, kaza sayısının fazla olduğu yerler ve işlek caddeleri ile giriş-çıkış noktalarında görev yapacak. Bayram nedeniyle artan araç ve yaya sayısını hiçe sayarak gaza yüklenen sürücüler, radar kameralarından kaçamayacak.

30 May 2019 - 14:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

İ.ÖZCAN - CEZA YAZIP BAYRAMI MİLLETİN BURNUNDAN GETİRMEYİN..!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 14:02
04

Bilir kişi - Göstermelik hepsi..ışıkta duran yok, sinyal yok, plakasiz motorlar cirit atıyor birde onlem alindi diye haber çıkıyor..yersen tabiki yemeyiz!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 14:02
03

Adem - Elinize emeğinize yüreğinize sağlık. Milletin can ve mal güvenliği için lütfen trafik canavarlarına müsamağa göstermeyin. Bir garibanın canını yakacağina onun cebi yansın...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 14:02
02

Ahmet - Kisla caddesi hiz kontrol ve yaya geçidi nde araclar yol vermiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 14:02
01

Tedbir bizden takdir Allah tan - Ceza yazılsın ki ölümler ,saygısızlık,dikkatsizlik azalsin. polislerimizin eline sağlık, bayramda çalışan herkese Allah kolaylık versin.

Hayırlı ramazanlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 14:02

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439