Elbistan, Offroad Yarışlarına hazır

24 kulüpten 350’ye yakın offroad aracı Elbistan’a gelecek. Yarışlara katılacak olan arazi canavarı araçların pilotları, bin 500 metrelik zorlu pistte hem engellere, hem de zamana karşı yarışıp, aynı zamanda görsel şovlarını sergileyecekler.

Elbistan, Offroad Yarışlarına hazır
Elbistan, Offroad Yarışlarına hazır
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Doğa Sporları ve Offroad Derneği’nin (ELOFF), Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlediği Offroad Oyunları için geri sayım başladı. Türkiye genelinden 24 kulübün katılacağı Offroad yarışları kapsamında, Afşin Eshab-ı Kehf Gezisi ile Afşin ve Elbistan şehir turu da yapılacak.

2 Ekim Pazar günü sabah saat 09.00’dan itibaren başlayacak olan Offroad yarışlarına tüm bölge halkını davet eden, Elbistan Doğa Sporları ve Offroad Derneği (ELOFF) Başkanı Cemil Arığ, Elbistan ve bölgesinde ilk defa böylesine büyük bir yarış organizasyonunun yapıldığına dikkat çekti.

ELOFF’un da üye olduğu Akdeniz Birliği’ne bağlı 18 kulüp ile diğer bölgelerden katılacaklarla birlikte toplam 24 kulüpten 350 civarında offroad aracının Elbistan’a geleceğini belirten Arığ, 30 Eylül Cuma gününden itibaren kulüplerin ilçeye gelmeye başlayacaklarını söyledi.

Yapılacak offroad yarışlarının, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir anısına düzenleneceğini vurgulayan Arığ, yarışlarda yaklaşık 100 aracın piste çıkacağını ancak, Cumartesi günü 350 civarındaki offroad aracı ile Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesine gideceklerini, ardından Afşin şehir turu yapacaklarını ve daha sonra ise Elbistan şehir turu düzenleyeceklerini kaydetti.

Elbistan, bir ilke ev sahipliği yapacak:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan EK Hizmet Binası’nda düzenlenen basın toplantısında, yarışların seyri ve program hakkında bilgi veren, Elbistan Doğa Sporları ve Offroad Derneği Başkanı Cemil Arığ, şunları söyledi:

“Biz, Elbistan Doğa Sporları ve Offroad Derneği olarak Akdeniz Birliği’ne üyeyiz. Akdeniz Birliği’nde şuanda 18 üye kulüp var. Misafir kulüplerle birlikte 24 kulüp burada olacak. Yaklaşık 350 araç Elbistan’a gelecek ancak, yaklaşık 100 araç yarışacak. Çok büyük bir organizasyon yapıyoruz. Zaten Akdeniz bölgesinde çeşitli illerde aşağı yukarı ayda bir yarışlar oluyor. Bizler de bu yarışlara katılıyoruz. Hem bölgemizin tanıtımı anlamında, hem de doğa sporları anlamında güzel bir etkinlik olacağına inanıyoruz. Tabi bu alanın, pistin hazırlanmasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük destekleri var. Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ediyorum. Ciddi bir organizasyon, bölgemizin tanıtımında da ses getireceğine inanıyorum.

Offroad bilindiği gibi yol dışı demektir. Bizim buradaki pistimizin özelliği, araçları çok zorlayacak şekilde hazırlandı. Bizim tabirimizce İtalyan Çukuru dediğimiz çukur çamurla kaplı, su çukurlarımız var, yanal çukurlarımız var, şeytan çukurları dediğimiz aracı çok zorlayacak alanlar mevcut. Atlama alanları var ve güzel bir görsel şov olacak. Zaten gelen sporcular da bu konuda çok iddialılar. Elbistan ve bölge halkına görsel anlamda güzel şeyler yaşatacağız. Yarışlar Pazar günü saat 09.00’da başlıyor. Afşin ve Göksun’dan ulaşımın kolay olması için pistimizi, Elbistan-Göksun Karayolu, Ekinözü yol ayrımında yer alan Kervansaray Tesisleri arkasındaki alanda hazırladık. Büyük katılım olacağını düşünüyoruz.”

Bölge halkına farklı bir etkinlik sunacağız

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan Ek Hizmet Binası Koordinatör Daire Başkanı Ali Mazhar Türk ise, ELOFF ile birlikte yaptıkları hazırlıklar çerçevesinde çok özel bir pist hazırladıklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin bu organizeye gereken desteği verdiğini söyledi.

Türk, yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Elbistan Doğa Sporları ve Offroad Derneği olarak, Elbistan tarihinde ilk defa motor sporları alanında yer alan offroad yarışlarını düzenliyoruz. Bu organizeye birlikte hazırlandık ve inşallah 2 Ekim Pazar günü Elbistan ve bölge halkımıza farklı bir sosyal etkinlik sunacağız.

Elbistan-Göksun Karayolu üzerinde bulunan Ekinözü yol ayrımındaki alanda, yaklaşık bin 500 metre yarış pisti, otoparklar, seyir alanları ve vatandaşlarımızın ulaşımını sağlayacakları yolların yapımı için ekiplerimiz yoğun bir çalışma içerisinde oldular. Yapılan çalışmaların ardından Elbistan’ımıza kalıcı bir eser kazandırmış olduk. Bu pist daha sonraki dönemlerde çeşitli amaçlarla da kullanılabilecektir. Offroad yarışları ile birlikte Elbistan’ımızın tanıtımına da büyük katkı sağlanacağını düşünüyoruz. Offroad yarışlarının yapılacağı sahanın hazırlanmasının yanı sıra, Elbistan’a gelecek misafirlerin konaklama imkânlarının sağlanması, yine misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanması için gereken tedbirlerin alınması noktasında hazırlıklarımızı yapıyoruz. Dolayısıyla Elbistan’ımızın tanıtımı için ne gerekiyorsa Büyükşehir olarak destek veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatih Mehmet Erkoç’un bu konuda talimatları var. Daire başkanı arkadaşlarımızda sürekli bizimle irtibata geçiyorlar. Gelip çalışmaları kontrol ediyorlar. Ana sponsor olarak Büyükşehir Belediyemiz bu görevi üstlendi. Ayrıca offroad yarışlarını, Demokrasi Şehitlerimiz ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’e ithaf ediyoruz. Bu vesile ile tüm Elbistan ve bölge halkını Pazar günü yarışları izlemeye davet ediyoruz” dedi.

Offroad yarışları, Elbistan-Göksun Karayolu, Ekinözü yol ayrımında yer alan Kervansaray Tesisleri’nin arka kısmındaki alanda yapılacak.

28 Eyl 2016 - 13:47 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

elbistan - büyükşehir ek hizmet binası ne işe yarar bilen varmı elbistan belediyesine üç yıldır takoz olup memleketin kaderiyle oynuyorsun büyükşehir..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Eylül 13:47

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439