Elbistan-Malatya Karayolu, 2018 yılı yatırım programında

Elbistan-Malatya Karayolunun 46 kilometrelik kısmının bölünmüş yol standardında yeniden yapılması ve bitümlü sıcak karışım asfaltla kaplanması amacıyla başlatılan proje, 2018 yılı yatırım programına alındı.

Elbistan-Malatya Karayolu, 2018 yılı yatırım programında
Elbistan-Malatya Karayolu, 2018 yılı yatırım programında
+1
Haber albümü için resme tıklayın

174 milyon TL yatırım bedeli ayrılan proje kapsamında Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan Elbistan ile Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde kalan Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Darıca Mahallesine kadar olan 56.15 kilometrelik Elbistan-Malatya Karayolunun 46 kilometrelik kısmı, bölünmüş yol olarak yeni baştan yapılacak.

Elbistan’ın doğuya açılan kapısı olan Darıca-Malatya karayolu, sürücülerin kabusu olmaktan çıkıyor. Darlığı, standardının düşük oluşu ve virajlar nedeniyle sürücülerin zorlandığı Elbistan-Malatya karayolunun 46 kilometrelik bölümünün, duble yol olmasıyla ilgili proje, 2018 yılı yatırım programında yer aldı. Projeye göre, söz konusu karayolunda sürüş güvenliğini tehlikeye düşüren virajların büyük çoğunluğu ortadan kaldırılacak. Yapılacak viyadükler de rampa kesimlerini bertaraf ederek daha konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanı sağlanmış olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan 2018 Yılı Programı" ile "2018 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar’a göre Elbistan-Malatya Karayolu’nun 46 kilometresinin bölünmüş yol standardına yapılması için ayrılan ödenek miktarı 174 milyon TL oldu. Elbistan için hayati önem taşıyan projenin, yapım ihalesinin ise aynı yıl içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Projenin de tamamlanması için öngörülen süre de 3 yıl olarak belirlendi. Karayolları Elbistan 58. Şube Şefliği sınırlarında kalan Elbistan-Darıca Karayolunun, bölünmüş yol ve sıcak karışım asfalt yapılmayan 46.15 kilometrelik kısmında çalışma yapılacak. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamu yararı gözetilerek ve kamu hizmetine sunulmak üzere planlanan, Kahramanmaraş ve Malatya İlleri sınırlarında kalan Elbistan-8 Bölge hududu yolunun yapımı kapsamında; halen kullanılmakta olan mevcut yolun iyileştirmesi, bölünmüş yol haline getirilmesi, şerit sayısının arttırılması, bazı bölümlerde ise yol niteliğinin geliştirilmesi ve mesafenin kısaltılması amacıyla az bir kısımda eski yoldan ayrılarak yeni güzergâhta yol yapımı öngörülüyor.

Projede, 3,5 metre genişliğe sahip 2 şeritli olarak düzenlenecek olan bölünmüş yol üzerinde 12 adet tam dönel kavşak, 4 adet altgeçit ile onlarca menfez ve birde köprü bulunuyor. Elbistan-Malatya Karayolundaki en önemli değişikliklerden biri de Elbistan’a bağlı Özbek ve Sevdilli Mahallesi kesiminde yapılacak. Güzergah, burada tamamen değiştirilerek yeni bir bölgeye kaydırılacak. Yeni güzergah sayesinde, keskin viraj ve dik inişler ortadan kaldırıldığı gibi, mesafe de kısalacak.

17 Oca 2018 - 14:31 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

12

Mehmet - Şimdiki siyasilerimiz geçmişi eleştiriyor ya birşey yapılmamış diye bu yolları eski hükümetler yaptı o zamanın zor şartlarında ,kendileri 16 sene sonra yatırım proğramına alabildi daha yeni, hemde yapılmış yol üzerinden çalışma yapacaklar sıfırdan yol yapmayacaklar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 14:31
11

Enes - 3 yil oncede bu haberi ve fotolari gördügümü hatirliyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 14:31
10

maho - vah vah ne gerek vardı!.Seçimler yaklaşıyor,biz de yedik. helal olsun bu suratlara.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 14:31
09

Serkan - Yıllardır bu yolun yapılması bekleniyordu elbistan olarak ticaret ve yatırıma çok faydası olacak köy yolu gibi yıllardır rezillik le gittik geldik bian önce proje başlayıp bitirilmesi gerekir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 14:31
08

Yusuf - Seçim yaklaşıyor artık yol neki hava limanı bile yaparlar aha görürsünüz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 14:31
07

yunus çiçekli - inşAllah bir an önce başlar malatya darıca arası 35 dk suruyor darıca elbistan arası 50 dk ayrıca yol çok dar dik inişler var yapılması hem zaman acısından hemde guvenli bir yolculuk için yerinde olacaktır.emeği gecenlerin elbistan agzıyla babasına rahmet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 14:31
06

önder yıldırım - hele şükür bize en yakın ilin yolu berbat, dünya ile bağlantımız yok bu yolun hızlı bir şekilde çift şerit sıcak asfalt yapılmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 14:31
05

Muhammet - Yıl hayattır, yol medeniyettir ve hiçbir yol Fuzuli değildir elzemdir.çok ama çok fazla vergi oduyoruz.karşılığında vasat hizmetlere bile razi oluyoruz hizmetlerden yoksunuz demiyorum ama kabul edilmelidir ki ülkemizin diğer yörelerinden daha az hizmet alıyoruz.ozellikle hükümetin haklı olarak övünç kaynağı olan duble yollar konusunda oldukça geri kalmış durumdayız Kahramanmaraş yolu hala bitmedi,Göksun yolu maalesef kaplumbağa hizinda ilerliyor,Malatya yoluna yeni başlanacak kısaca geç ama güç olmasın.unutulmamalıdır ki bu yolların hızlı bitirilmesi için gerekli siyasi güç mevcut zira iktidar partisinin en önemli isimlerinden birisi gurur duyduğumuz sayın Mahir Ünal Kahramanmaraş milletvekilidir.Kendileri bu yollarla muhakkak ilgilenmelidirler,takipçisi olmalıdırlar. SAYGILARIMLA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 14:31
04

Salih - Bu yolun yapılma işi 2016 yılı projesidir.Toplam proje tutarı 174.335 bin TL'dir.2017 yılı sonuna kadarda 2 bin tl harcanmış olup,2018 yılı ödeneği 10.000 bin TL'dir. 2021 sonundada bitirilmesi öngörülmektedir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 14:31
03

Vatandaş - Yazın yapılan Elbistan_Darende yolu senesi dolmadan bozuldu.Arazi toplulaştırma yolları daha berbat.Bu yol(suzluk)işlerine acil çare.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 14:31
02

Ahmet - Allah senden razi olsun reis ve adamlari.Siz hizmet ettikçe birileri kuduruyor.Allah şükredenlerden eylesin.Bu milletin dualari sizinle.Zaten elinden birşey gelmeyen katikli düşmanlar her yerde.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 14:31