Elbistan-Göksun Karayolu’nda ilk asfalt döküldü

Elbistan’ın güney, kuzey ve batı illeri ile ulaşımını sağlayan, Elbistan-Göksun Karayolunun bölünmüş yol olarak yapılması çerçevesinde geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalarda ilk sıcak asfalt dökümünü yapıldı.

Elbistan-Göksun Karayolu’nda ilk asfalt döküldü
Elbistan-Göksun Karayolu’nda ilk asfalt döküldü
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Sıcak asfalt seriminin ilk etapta 7 kilometrelik bölümde yapılacağı, önümüzdeki günlerde de 3 kilometre daha eklemeyle toplam uzunluğun 10 kilometreye ulaşacağı belirtildi.

Elbistan’ın çevre il ve ilçelerle en önemli bağlantı güzergahı olan Göksun yolunda, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında başlatılan bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 1,5 yıllık sürede; kamulaştırma problemleri nedeniyle yol güzergahındaki sanat yapılarının ve menfezlerin inşasına ağırlık veren yüklenici firma, toplam 210 sanat yapısından 100’ünü de tamamladı.

Elbistan-Göksun Karayolu’nun bölünmüş yol haline getirilmesi için çalışmalar, yolun Afşin ilçesine bağlı Yazıköy Mahallesi ile Göksun ilçesine bağlı Büyük Kızılcık Mahallesi arasında kalan kesimde sürdürülüyor. kesiminde sürdürülüyor. 1 yıldan fazla bir süredir devam eden çalışmalarda rampalar düzlendi ve çukur alanlar da dolduruldu. Toplam 55 kilometre uzunluğa sahip olacak bölünmüş yol çalışmalarında 7 kilometrelik bölüm, asfalt dökülmesine hazır hale getirildi. 19 Ekim 2011 tarihi itibariyle de finişerler tarafından ilk asfalt serimi yapıldı. Ayrı ayrı katmanlar halinde dökülen asfalt, silindirler tarafından sıkılaştırılıyor. Asfalt serim çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Bu bölümdeki asfaltın tamamlanmasının ardından çalışmalar, geriye kalan 3 kilometrelik alana kaydırılacak. Böylece 55 kilometrelik bölümün yüzde 20’si duble yol olarak kullanıma açılmış olacak. Geriye kalan 45 kilometrelik bölümün belirli bölgelerindeki kazı, dolgu ve hafriyat çalışmalarını da aralıksız sürüyor. Yolun asfaltlanan kısımlarının haricinde de iş makineleri ve kamyonlar, güzergahtaki belirlenen noktalarda tonlarca toprak ve hafriyatı bir yerden bir yere taşıyor. Menfez ve köprülerden oluşan sanat yapılarının inşası, genişletme çalışmaları ve kot düzeltme çalışmaları, sezonun kapanmasına kadar devam edecek. Çalışmalar, sözleşmede yer alan 15 Aralık tarihine kadar aralıksız olarak sürecek.

Yüklenici firmaya 3 süre tanınan duble yol çalışmalarının bitirilmesiyle, Elbistan’dan diğer il ve ilçelere seyahat edenler otoban konforunda bir ulaşım imkanına kavuşmuş olacak.

100 milyon TL’den fazla para harcanacak

Elbistan-Göksun arasındaki 60 kilometrelik karayolunun 54.5 kilometrelik kısmı ile Elbistan şehir geçişinin yapımı amacıyla 31 Ağustos 2015 tarihinde, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale düzenlenmiş ve ihaleye 45 firma teklif vermişti. Yapılan itiraz nedeniyle ihale süreci yaklaşık 3 ay gecikmeli olarak tamamlanırken, ihaleye verilen en yüksek teklif 128 milyon 857 bin TL olurken, en düşük teklif ise 90 milyon 656 bin TL + KDV ile Atacan-Aksoy İnşaat Turizm Dış Tic. ve San. Ltd. Şti. vermişti. Yapılan değerlendirme sonucunda bu firmayla 16 Aralık 2015 günü sözleşme imzalanmıştı. Elbistan-Göksun Karayolunun 54.5 kilometrelik kısmındaki toprak işleri, sanat yapıları, köprü, plentmiks alt temel ve plentmiks temel ve bitümlü sıcak karışım kaplama işleri yapılarak, karayolu 2 gidiş, 2 geliş şeklinde bölünmüş yol olarak hizmete açılacak. İhale kapsamında Elbistan şehir geçişinde de düzenlemeler yapılacak.

19 Eki 2017 - 15:26 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Kerim Soydan - Bu yola bu kadar yatırım yapmak çok saçma. Ekinözü-Kısıklı üzerinden gidildiğinde Kahramanmaraş yolu 70 km kısalıyor. Elbistan-Tanır-Sarız üzerinden Kayseriye gidildiğinde yol 40 km kısalıyor. Bu yola bu kadar yatırım yapılacağına, bu yollara yatırım yapın. Bitsin artık bu yol işkencesi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 15:26
03

Serdar - İnşAllah uzadıkça uzamaz güzel olur. ne kadar yapılırsa duble yapıp hemen kullanmak lazım 3-4 km. De tamamlansa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 15:26
02

Muhammet - InşAllah bir yandan yapılıp diğer yandan bozulmadan çabucak bitiririlir.Önemli bir yatırım hayali kisaltmalar olmayacak işler için yorum yapmaya gerek yok Kısıklı yolu için onlarca yıl gerekir, tüneller, viyadükler köprüler önce bu yol günümüz şartlarına uygun hale getirilsin sonra Kısıklı vs yollar için çalışmalar elbette yapılır.son gördüğümde duble yol çalışması kaplumbaga hızında ilerliyordu dediğim gibi önemli olan kısa sürede bitirilmesi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 15:26
01

Alibaba - Artık şu kısıklı efsanesini uzatmayalım.

Mevcut yol üzerinden bu yaz denedim yol kısalmıyor aksine 3 km uzuyor. Ve sürede 1.5 saatten 3.5 saate çıkıyor. Hadi o yol yapıldı diyelimki ancak şöyle yapılır aşağı içmeden tünele girip ılıcadan çıkarak. Çünkü vadilerin içinden doğu torosları aşıyorsun. Kısacası kısıklı yolu yerine göksun yolunun tünellere bağlantı noktasını çardak yol ayrımına çekmeye çalışalım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 15:26