Elbistan Belediyesi’nden taşınmaz satışı ve kiralama ihalesi

Elbistan Belediyesi, 12 mahalledeki taşınmazlar için satış, 17 mahalledeki ve açık pazar alanındaki taşınmazlar için de kiralama ihalesi düzenleyecek.

Akbayır, Akören, Ambarcık, Beyyurdu, Beştepe, Çiçek, Dağdere, Geçit, Güvercinlik, Günaltı, Hasanalili, Horhor, Izgın, İncecik, Karamağara, Tepebaşı (Kastal), Topallı, Yapılı, Yalıntaş, Kangal, Karahüyük, Kayageçit, Özbek, Sarıyatak, Uncular, Yoğunsöğüt, Yapraklı Mahalleleri’nde arsa ve tarla niteliğindeki ile açık pazar alanındaki 5 işyerinin kiralama ve satış için ihale düzenlenecek.

Elbistan Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan tarla vasfına sahip Akbayır Mahallesi’ndeki 5, Akören’deki 1, Ambarcık’taki 1, Beyyurdu’ndaki 1, Çiçek’teki 1, Dağdere’deki 9, Geçit’teki 4, Güvercinlik’teki 4, Izgın’daki 11, İncecik’teki 1, Kangal’daki 1, Karahüyük’teki 3, Kayageçit’teki 9 ve Özbek’teki 1 parseli 3 yıllığına kiralayacak. Açık artırma usulü ile düzenlenecek ihale, 2 Kasım günü Elbistan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek. İhalelerin başlama saati ise 10.00 olarak açıklandı.

Mülkiyeti Elbistan Belediyesi’ne ait olan 39 parsel ise satılacak. Beştepe Mahallesi’nde 3 parsel, Gücük Mahallesi’nde 2 parsel, Günaltı Mahallesi’nde 3 parsel, Hasanalili Mahallesi’nde 2 parsel, Horhor Mahallesi’nde 2 parsel, Karamağara’da 2 parsel, Sarıyatak’ta 2 parsel, Tepebaşı (Kastal) Mahallesi’nde 1 parsel, Topallı Mahallesi’nde 3 parsel, Yapılı Mahallesi’nde 5 parsel, Yalıntaş’ta 7 parsel ve Yoğunsöğüt Mahallesi’nde ise 7 parsel satışa çıkarıldı. İhaleye çıkarılan taşınmazlardan en yüksek muhammen bedel ise Yalıntaş Mahallesi’ndeki 57 bin 768 metrekarelik alan için istendi. Bu taşınmazın muhammen bedeli 319 bin 750 TL olarak belirlendi. Açık artırma usulü ile düzenlenecek ihalenin tarihi ise 5 Kasım 2020 olarak açıklandı. İhale, Belediye Meclis Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak.

20 Eki 2020 - 15:03 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Duyarlı Vatandaş - İşte böyükşehirin meziyetleri yavaaş yavaş ortaya çıkıyor elbistana 30 ,40 ,50 ,60 km uzaktaki köylünün merasında ne hakkı var elbistan belediyesinin sanki o köylü elbistandaki park dan purkdan faydalanıyormu yoook peki o uzak köylerdeki meralar veya köy tüzel kişiliğinin,muhtarlığın,camilerin tarlalarını satıp veya kiraya vererek başka amaçlarda kullanmak haktan revamı Ama mevcut belediyelerin bir suçu yok suç büyükşehir belediyeleri yasası çıkarken il merkezine 90 km den uzak olmasına rağmen elbistanı maraşın kucağına atan ve köylerin tüzel kişiliğini bitirenler sürüüm sürünsün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 15:03
02

Maşuki - Elbistan belediyesi oradan gelen para ile işçisinin hakkını versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 15:03