Elbistan Belediyesi’nden KYK yurdu için 18 dönüm arsa tahsisi

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’nün Elbistan’da öğrenim gören üniversite öğrencileri için yapmayı planladığı 500 kişi kapasiteli yurt binası için belediyeye ait 18 dönümlük arsanın tahsisinin yapıldığını söyledi.

Yaklaşık 25 milyon liralık bütçesi bulunan dev yatırıma, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’ndaki Hazineye ait arsanın tahsis edildiğini ifade eden Başkan Gürbüz, “Proje alanının artırılması için Elbistan Belediyesine ait 2 adet parselin de tahsisinin gerçekleştirdik” dedi.

Elbistan’a hem eğitim hem de ekonomik anlamda büyük katkı sunacağı değerlendirilen Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Yurt projesi, uzun süredir takibini yaptığımız bir yatırımdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal’ın büyük destekleri ile yatırım aşaması öncesinde büyük yol kat ettik. Bu proje, Elbistan’a hem eğitim, hem de ekonomik anlamda büyük katkı sunması açısından çok önemli. İstiklal Üniversitemiz, ilçemizdeki yapılanmasını sürdürüyor. Şuan Elbistan Meslek Yüksekokulumuzda eğitim devam ediyor. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz açılacak. EMYO yerleşkesinde bir yurt binamız var. Bu yatırımla birlikte ilçemize önemli bir kazanım sağlamış olacağız. İlçe merkezinde olması çok büyük avantaj olacak. 250’si kız öğrenci 250’si ise erkek öğrenci olmak üzere, toplamda 500 kişilik bir yurt kapasitesine sahip olacak. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarında bulunan 4 dönümlük arsaya, bizde belediyemize ait 18 dönüm arsayı tahsis ederek büyük bir katkı sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Öğrencilerimize ev konforunda sıcak bir yuva kazandırılacak

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, konuşmasının devamında ilçemizde eğitim görecek üniversite öğrencilerine ev konforunda sıcak bir yuva kazandırılacağını belirterek, “ Modern binada, konferans ve eğitim salonları, yemekhane ve spor alanları olacak. Üniversite eğitimi için ilçemizi tercih eden öğrencilerimize ev konforunda sıcak bir yuva kazandırmış olacağız. İlçemizdeki diğer kamu yatırımların da olduğu gibi bu eğitim projesinde de bizlere destek olan AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal Bey’e Elbistanlı hemşerilerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

11 Ağu 2020 - 17:29 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

A özcan - Kyk dogan koyde 3 blok iisi boş duruyor 300 kisilik merkezde yurt kiraliyor aylik 90 bi tl kira oduyor kira odedigi bina 100/20 kapasitede dolu devletin parasi bosa gidiyor sayin baskan bunu bir arastirsa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 17:29
03

Serkan - 500 öğrenci kapasiteli yurt ilerde fakülte gelecek ise 10 da 1 kadar az . Fakülte gelmeyecek ise okulsuz yurt mu denir bilmem

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 17:29
02

Ali - Sayın Başkan ım bu yollardaki çukurlar ne olacak onun için bir çalışma yapar msinz

Ilcemizde tüm yollarda çukur Hendek va

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 17:29
01

Mustafa - Bana göre yer seçimi yanlış. Üniversiteye yakın olmalı. Öğrencinin bütçesi sınırlı imkan meselesi o yüzden yeniden değerlendirilmeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 17:29