Ekinözü’nün içme suyu hattı ‘Scada’ teknolojisiyle yenilenecek

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Ekinözü ilçe merkezinin 95 kilometre uzunluğundaki içme suyu şebeke ve iletim hatlarını tamamen yenileyecek ihaleyi gerçekleştirdi.

İlçe merkezindeki evlerden 24 saat kesintisiz ve daha sağlıklı içme suyu akıtacak proje, Scada teknolojisi ile desteklenecek.

KASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu hatları işletilemez duruma gelen Ekinözü ilçesinde 95 kilometre içme suyu şebeke ve iletim hattı yenileme çalışmalarının ihalesini tamamladı. Çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak.

Ekinözü içme suyu yapım işi kapsamında 90-315 mm çapları arasında 95 kilometre içme suyu şebeke ve iletim hattı yapılarak mevcut şebeke yenilenecek. 500 ve 700 metreküplük 2 adet içme suyu deposu yapılarak, suyun düzenli dağılımı sağlanacak.

Scada otomasyon sistemi devreye alınarak içme suyu şebekelerine anlık takip ve müdahale kolaylaşacak. Sistem sayesinde herhangi bir arıza olması durumunda nokta tespit yapılarak arızalar kısa sürede giderilecek. Kayıp kaçak oranı minimize edilecek. Bakiye klor ölçümleri uzaktan düzenli olarak takip edilebilecek ve böylece içme suyunun kalitesi sürekli kontrol altında olacak. Şebekeye verilen içme suyu miktarını tespit edebilmek için, içme suyu sistemine debimetre odası entegre edilecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Ekinözü içme suyu projesinin 400 günde bitirilmesi hedefleniyor.

KASKİ’nin gerçekleştirdiği ve önümüzdeki günlerde startı verilecek bu dev altyapı hizmetiyle, Ekinözü ilçesinin içme suyu hattının tepeden tırnağa yenilenmesini sağlayacağını hatırlatan Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, “Bu ihale, ilçemizin tamamının daha sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde içme suyuna kavuşması anlamına geliyor” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, KASKİ’ye ve ilgililere teşekkür eden Başkan Çeleğen, “İlçemizin içme suyu isale hatları ve altyapısı, çok uzun süredir hizmet veriyor. Bugüne kadar lokal olarak yenilemeler yapılsa da, genel bir çalışma imkanı bulunamamış. Bu da hemşerilerimizin daha kaliteli ve kesintisiz içme suyuna ulaşmaları noktasında bir dizi sorunu beraberinde getirmiş. KASKİ’nin gerçekleştireceği bu dev ihalenin ardından içme suyu şebekemiz yenilenecek. Değişen teknoloji ile birlikte insan sağlığının ön planda tutulduğu malzemeler kullanılarak ilçemize daha sağlıklı ve kesintisiz bir içme suyu verilmiş olacak. Eski içme suyu hattının sağlık açısından elverişli olmayan yapısını ortadan kaldırarak, vatandaşlarımızın uzun yıllar kullanacağı sisteme kavuşmuş olacağız. Bu önemli altyapı yatırımından dolayı başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey olmak üzere, KASKİ Genel Müdürümüz Sayın Mustafa Uzunlar’a ve tüm ilgililere ilçem adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

22 Haz 2017 - 13:27 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.