Ekinözü’ndeki ters laleler çiçek açtı

Ekinözü’nde ağlayan gelin olarak bilinen ters laleler, sert geçen kış mevsiminin ardından güneşin kendini göstermesiyle çiçeklerini açtı.

Ekinözü’ndeki ters laleler çiçek açtı
Ekinözü’ndeki ters laleler çiçek açtı
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Afşin ve Ekinözü ilçeleri sınırları arasında bulunan Binboğa Dağları’nda, her yıl bu dönemde açan ters laleler, rengarenk çiçekleriyle büyülüyor.

Soğuk iklim bitkisi olan ve Kahramanmaraş’ta 5 türü yetişen ters laleler, 75 santimetreye kadar büyüdüğü gibi 40 gün boyunca solmadan doğayı süslüyor.

Ters lalelerin çiçeklerini açmasıyla kilometrelerce tırmanarak Afşin'in bin 150 rakımlı Tanır Mahallesi ile Ekinözü’nün bin 800 rakımlı Salaman Dağı mevkine akın eden doğa severler, bu görsel şöleni ölümsüzleştirmek adına bol bol fotoğraf çekiyor.

Gaziantep’ten Kahramanmaraş’a ters laleleri görmek için gelen Sevim Özdemir, “İlk defa geliyorum. Çok hoşuma gitti. Çok beğendik ve her zaman geleceğiz“ dedi.

Organizasyonun sahibi KADAK Başkanı Sayit Kılıçsallayan ise, "Gaziantep’ten, Hatay’dan, Tunceli’den, Mersin’den Adıyaman’dan ve ilimizden yaklaşık 100 kişilik bir grupla bu organizasyonu gerçekleştirdik. Ters laleler bizim için çok önemli. Bunların korunması ve çoğaltılması için KADAK ve sivil toplum kuruluşlarıyla olarak projeler geliştireceğiz ve daha geniş kitlelere yayıp, tanıtımını sağlayacağız” diye konuştu. (İHA)

23 Nis 2019 - 15:55 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

herbolojist - bu tür endemik bitkilerin haberi yapılırken yer ve adres verilmemeli nedeni vatandaş bilip bilmeden gidip söküp getirip evin bahçesine dikiyor ve türler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.bahçede bunlar yetişmez kesinlikle yetişmez.diğer bir neden ise yabancılar gelip soganlarını çalıp götürüp kullanıyorlar.sonra vay şöyle oldu vay böyle demeyin.bunlar anadolumuza özgü birer zenginlik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 15:55
03

Hacımurat - Ters laleler Nursi Çeleğen den sonra öksüz kalacak gibi..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 15:55
02

celali - bugune kadar 1000 yıllık ters laleleri nursi başkanmı korudu kolladı doğaya zarar vermezseniz doğa kendini korur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 15:55
01

adem - memlekette düzgün giden tek şey ters lalelerin çiçek açması..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 15:55