Ekinözü’nde Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı

Ekinözü Kaymakamlığı’nın uhdesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Ekinözü’nde Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı
Ekinözü’nde Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Festival havasına bürünen şenlikle, günümüzde büyük bölümü teknolojiye yenik düşen ve unutulmaya yüz tutan, “mendil kapmaca, sek sek, birdirbir, körebe, yakan top, ip atlama, yağ satarım bal satarım, tombik” gibi oyunlar yeniden hayat buldu.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Cebrail Taşdemir’in mendil kapmaca oynaması, alandaki öğrenciler ve davetlilerden büyük alkış aldı.

Ekinözü ilçesinde kültürümüzün önemli bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarını, yeni nesillerle buluşturmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi. Şenliğe 550 öğrenci katıldı. Kaybedenin olmadığı şenlikte, büyükler, çocukluklarına geri dönerken öğrenciler ise unutmayacakları anlar yaşadı. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin açılış programına Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Pekmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cebrail Taşdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Yener, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şenlikle ilgili olarak bilgi veren Ekinözü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Yener, ilçedeki okullarda eğitim gören 550 öğrencinin katılımı ile bu organizasyonu yaptıklarını söyledi.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin torun, baba ve dededen oluşan 3 kuşağın katılımı ile oldukça renkli görüntülere sahne olduğunu belirten Yener, “Ekinözü Kaymakamlığımızın uhdesinde gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ile günümüzde büyük bölümü teknolojiye yenik düşen ve unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarını yeni nesille buluşturmayı amaçlıyoruz. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği boyunca çocuklar hem oyun oynayacak, hem yarışacaklar, hem de eğlenecekler. Yarışmalara yaklaşık olarak 550 öğrencimiz katılıyor. Kazanan ve kaybedenin olmayacağı şenliklerde tüm sporculara madalya verilecektir” dedi.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise, ilçeyi sahip olduğu tüm değerleriyle geleceğe taşımayı hedeflediklerini belirtti. "Her alanda önceliğimiz geleceğimiz olan çocuklarımızdır’ diyen Başkan Çeleğen, “Çocukluğumuzun oyunları ve oyuncakları dendiğinde eminim çocuklarımız heyecanlanıyor, biz büyüklerin ise yüreğinde inanılmaz bir özlem oluşuyor. Kültürümüzün önemli bir parçası olan sokak çocuk oyunlarını, teknoloji ağıyla sarmalanan çocuklarımızın en azından tanıması ve bu geleneğin yok olmamasını amaçlayan bu tür organizelerin her zaman destekçisi olacağız. Bu oyunlar, çocuklarımızın dünyasında sorumluluk alma duygusunu geliştirme, özgüvenlerini artırma, kişisel becerilerini geliştirme, karar verme duygularını perçinleme, paylaşmayı aşılama ve sosyalleşmeleri adına çok önemli kazanımlar sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, çocuklar bir zamanlar sokakların vazgeçilmezleri olan fakat zamanla unutulan; mendil kapmaca, halat çekme, bilye gibi oyunlarda hünerlerini sergilediler. Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cebrail Taşdemir de mendil kapmaca oynayarak çocukluk yıllarına geri döndü. Katılımcılar ayrıca, hep birlikte bilye yarışı yaptı.

17 Nis 2018 - 15:08 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Ali - Sayin başkan

Issizlige bir çare bulunuz

Herşey e buluyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 15:08
01

Incibaba - Celegen bey disardan görüsüm isinizin pesindesiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 15:08