Ekinözü’nde, düğünde silaha karşı topyekûn mücadele

Ekinözü ilçesinde düğün ya da nişan gibi törenlerde havaya ateş açılması ve havai fişek atılmasının önlenmesi için Kaymakam Fatih Sayar’ın başkanlığında, kurum amirleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve tüm mahalle muhtarlarının katıldığı bir ‘ortak irade’ toplantısı düzenlendi.

Ekinözü’nde, düğünde silaha karşı topyekûn mücadele
Ekinözü’nde, düğünde silaha karşı topyekûn mücadele
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Ekinözü ilçesinde düğün ya da nişan gibi törenlerde havaya ateş açılması ve havai fişek atılmasının önlenmesi için Kaymakam Fatih Sayar’ın başkanlığında, kurum amirleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve tüm mahalle muhtarlarının katıldığı bir ‘ortak irade’ toplantısı düzenlendi.

‘Güvenli Düğün’ projesi kapsamında yaklaşık 100 ilgilinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, silah atılmayan, zamanında başlayıp zamanında bitirilen ve herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet verilmeyen düğün ve asker uğurlamalarında düğün sahibine altın hediye edilmesi kararlaştırıldı.

Kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlardan bu olayın önüne geçilmesi için destek ve işbirliğinin arttırılmasının kararlaştırıldığı toplantıda İlçe Emniyet Amirliğince hazırlanan sunum yapıldı.

İlçe Emniyet Amir Vekili Mehmet Pekmez’in sunumunun ardından bir değerlendirme yapan Kaymakam Sayar, “Bir kişinin silah atma zevki için düğün ve eğlenceye katılan vatandaşların huzursuz olmaması gerekiyor” dedi.

Türkiye’nin birçok yöresinde olduğu gibi Ekinözü ilçesinde de sosyolojik bir yara haline dönüşen, düğün, nişan, asker uğurlama gibi törenlerde havaya rastgele silah atılması alışkanlığının önüne geçmek amacıyla ‘Güvenli Düğün’ projesi hayata geçirildi. Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar’ın başkanlığında projenin tüm paydaşlarının katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’in de katıldığı toplantıda, proje kapsamındaki görev ve sorumluluklarla ilgili olarak geniş kapsamlı bilgilendirme yapıldı.

Toplantıya başkanlık eden Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, düğünlerde havaya ateş açılmasının kültürümüzde yer almadığını vurgulayarak, bu olayın gerçekleşmesinin insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü ve insanların huzurunu bozduğunu kaydetti.

Düğün evlerinin cenaze evine dönüşmemesi için vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Kaymakam Sayar, bir kişinin silah atma zevki için düğün ve eğlenceye katılan vatandaşların huzursuz olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“İlçemizde düğün sezonunda bazı vatandaşlar düğünden gerek kurusıkı tabanca ile gerekse de gerçek tabanca ile havaya bilinçli-bilinçsiz ateş etmektedir. Havaya ateş edilen bu silahlardan çıkan mermiler kimi zaman düğünde bulunan kişileri yaralamakta olduğu gibi, kimi zamanda bir kişinin hayatına mal oluyor. Bizler gerek emniyet amirliği olsun, gerekse jandarma ekipleri olsun bu durumun önüne geçmek için çalışma başlattık. Bu çalışmanın ilk başlangıcı muhtarlarımızı bilgilendirmek. Burada muhtarlarımıza yapmaları gereken şeyleri anlatırken, düğün sahiplerine ne gibi konularda bilgilendirme yapacaklarını anlatıyoruz. Bizler inanıyoruz ki muhtarlarımız istediği zaman düğünlerde silah atılmasının önüne geçilecektir.”

Düğünlere polis ve jandarma ekipleri de görevlendirmeyi düşündüklerini söyleyen Kaymakam Sayar, “Mahalle muhtarları tarafından uyarılan vatandaşlar halen düğünde silah atmaya devam ederse, düğünlerde bir polis memuru düğün boyunca görevli olacaktır. Özellikle kamu görevlisi olan kişilerin bulunduğu düğünlerden silah atıldığı veya onların silah attığı tespit edilmesi halinde o kişilere cezai işlem uygulanacaktır” dedi.

Toplantı, katılımcılarla protokol imzalanması ve ‘Güvenli Düğün’ projesi hakkındaki görüş ve düşüncelerin paylaşması ile sona erdi.

03 May 2018 - 15:33 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Celali - Gülüyorum valla bizimkiler üstüne altın veririr sıkmak için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mayıs 15:33
02

Abdurrahman Akdas.hollanda - Cok yerinde bir karar olmus insAllah halkimiz duyarliligini gosterip bu sacmaliktan kurtuluruz.kursunbyerine yeni ciftlere takinti atma yarisina girsinler.birileri cevreye silahla tehtit savuracagina.yetkilileri kutluyorum insAllah diger ilce ve illerimize ornek olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mayıs 15:33

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439