Ekinözü’nde ‘Ağlayan Gelin’ ve İçmeler Şenliği düzenlenecek

Ekinözü Belediyesi tarafından ‘Ekinözü Ağlayan Gelin ‘Ters Lale) ve Şifalı Acı Su Şenliği’ adı altında geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlenecek.

Ekinözü’nde ‘Ağlayan Gelin’ ve İçmeler Şenliği düzenlenecek
Haber albümü için resme tıklayın

Ekinözü Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Dağcılık Arama Kurtarma (KADAK) Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Ekinözü Ağlayan Gelin (Ters Lale) ve Şifalı Acı Su Şenliği 28-29 Nisan 2018 tarihlerinde Yukarı İçmeler Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Bu yıl ilk defa düzenlenen Ekinözü Ağlayan Gelin (Ters) Lalesi ve Şifalı Acı Su Şenliği’nde, konserler, doğa gezileri, yarışmalar, kamp ateşi gibi birçok etkinlik yer alacak. Türkiye’de ender bulunan ters lale ve İçmelerin tanıtımı için yapılan şenliğe ülkenin 81 ilinden doğaseverler ve isteyen herkes katılabilecek. Birbirinden farklı etkinliklerin yer alacağı şenlikte, vatandaşlar 2 gün boyunca hem doğanın tadını çıkarak hem de gönüllerince eğlenme imkanı bulacak. Piknik ve eğlencenin buluştuğu etkinlikte, Ekinözü Belediyesi tarafından vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılayacak önlemler alındı. Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’in büyük önem verdiği Ekinözü Ağlayan Gelin (Ters Lale) ve Şifalı Acı Su Şenliği’yle ilçenin ve Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkı sunulması hedefleniyor.

Organizasyonun hazırlık sürecinde başta Belediye Başkanı Çeleğen ve ekiplerin gece gündüz demeden emek harcadığı şenliğe birbirinden değerli yerel sanatçılar katılacak.

Şenlik hakkında bilgi veren Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, “Bu yıl ilkini gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz Ekinözü Ağlayan Gelin (Ters Lale) ve Şifalı Acı Su Şenliği ile ilimizin artı değerlerinden olan Ters Lale ve içmeleri ülkemizdeki bütün vatandaşlara duyurmaya çalışacağız. Doğal yetişme alanı olarak ülkemizdeki ender bölgelerden olan Ekinözü ilçemizdeki Ters Laleler şenliğe katılanlara görsel şölen sunarken, yine sağlık turizmi açısından büyük önem gösteren içmelerde de halkımız şifa bulabilecek. Sağlık ve huzurun aynı anda bulunacağı şölenimizde birçok etkinlik ile halkımız güzel zaman geçirecek” dedi.

Başkan Çeleğen, “Biz Ekinözü Belediyesi olarak, katılımcıların her konuda rahat etmesi için bütün çalışmaları tamamladık ve gerekli tedbirlerimizi aldık. Bu konuda elimizden gelen gayreti ilgili paydaşlarımızla beraber göstermekteyiz. Ancak bu yıl ilk olması nedeniyle yaşanabilecek bir takım aksaklıkların vatandaşlarımız tarafından şimdiden mazur görülmesini rica ediyorum. Amacımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde milletimize, devletimize en iyi ve kaliteli hizmeti sunmaktır. Bu bağlamda bütün Kahramanmaraşlıları ve şenliğimizi duyan herkesi 28-29 Nisan 2018’de Ekinözü İlçemize davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan şenliğe ilçe dışından katılacakların kamp çadırı ve gerekli malzemeleri yanında bulundurmaları istendi. Şenlik ve sürecince ters lalelerin koparılması halinde gerekli maddi cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

23 Nis 2018 - 17:29 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ELBİSTAN LI - Helal olsun sana elbistan a da böyle azimli böyle çalışkan ilçesi için didim didinen bir başkan gelse bizim küçük bey iyiler inşaAllah adamın zarardan başka bişeyi yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 17:29