Ekinözülü polisin ölümüne sebep olan meslektaşına 5 yıl 6 ay hapis cezası

Antalya’nın Kepez ilçesinde Ekinözülü polis memuru Ümran Yetişgen’i (28) öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan meslektaşı S.Ş. (24), ‘bilinçli taksirle öldürme’ suçundan 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya’nın Kepez ilçesinde Ekinözülü polis memuru Ümran Yetişgen’i (28) öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan meslektaşı S.Ş. (24), ‘bilinçli taksirle öldürme’ suçundan 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya’nın Kepez ilçesi Kültür Mahallesi 3873 Sokak’ta 19 Temmuz 2017’de meydana gelen olayda; Ekinözü ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 28 yaşındaki polis memuru Ümran Yetişgen, ilk görev yeri olarak gittiği Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ndeki görevinin 23.gününde aynı apartmanda oturan meslektaşı S.Ş. ve Y.Y.’nin kaldığı daireye ziyarete gitmişti. Burada sohbet ettikleri sırada S.Ş. (24), iddiaya göre beylik tabancasını şaka amaçlı olarak Yetişgen’e doğrultmuş; bir anda ateş alan silahtan çıkan kurşun, Yetişgen’i göğsünden yaralamıştı. Yetişgen, olay yerine çağrılan ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülse de doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti. Yetişgen’in cenazesi, 21 Temmuz 2017’de doğum yeri Ekinözü’nde gözyaşları içerisinde defnedilmişti. Olayın ardından silahı ateşleyen polis memuru S.Ş. ve arkadaşı Y. Y. gözaltına alınmıştı. Sorgusunun ardından Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan polis memuru S.Ş., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan 6 ay sonra görülen ilk duruşmada tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan polis memuru S.Ş., davanın karar duruşması için Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Ümran Yetişgen'in babası Cafer Yetişgen, annesi Elif Yetişgen, kardeşleri ve avukatı ile tutuklu sanık S.Ş. ve avukatı katıldı. Duruşma sonucunda, 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan polis memuru S.Ş. 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

22 Nis 2018 - 11:39 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

çok üzücü - Güvenlik güçlerine ilk verilen eğitimlerin başında , kendilerine emanet edilen silahı ne zaman, nasıl, hangi şartlarda kullanabilecekleri özellikle öğretilir.Bir görevli, resmi üniforma olmadan silahını açıktan taşıyamaz bile.Basit denecek kadar birkaç özelliği olan tabanca, bakım ve atış poligonu haricinde asla kurcalanmaz.Bir hedefe asla doğrultulmaz.Gencecik bir can daha bilinçsizce silah oyunu sonucu sönüp gitti.Acaba düğünlerde şımarıkça silah sıkanlara bir ders olur mu ? Hiç sanmıyorum. Gencecik hemşehrimize Allah'tan rahmetler diliyorum.Allah ailesine ,yakınlarına sabırlar versin.Çok üzücü.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:39
03

Serkan - Bir can insan ın canı 5 yil 6 aymı imiş adalete yazıklar olsun elektrik faturasını ödemeyen e veya kacak ac kacakçılık yapan a verilen ceza bu bir insanın hayatının degeri bumu merhume nin kederli ailesine ALLAH sabır versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:39
02

ELBİSTAN - kısas a kısas yiten bir can a karşılık muebbet olmalıydı adaletin hükmü çok yanlış

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:39
01

Münür - Eğitim lerde bizzat gösterilir atım yatağı dolu ilken silah birine doğrultulmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:39