Efdal Turizm’den umre açıklaması

Elbistan’dan kutsal topraklara giderek umre ziyareti yapmak isteyen 68 kişinin Gaziantep ve Şanlıurfa illerini dolaştırıldıktan sonra tekrar Elbistan’a getirilmesi olayı ile ilgili olarak açıklama yapan Efdal Turizm firmasının vekili Av. Alper Arslan, dolandırıcılık iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Tüm mağduriyetler giderilecek” diye konuştu.

Av. Arslan, mağdurlara tekrar seyahat ya da para iadesi seçeneği sunulacağını söyledi.

Kayseri merkezli Efdal Turizm firmasının Elbistan’daki acentesi ile anlaşarak umreye gitmek üzere yola çıkan 68 kişi, Gaziantep ve Şanlıurfa’daki gezinin ardından, tekrar Elbistan’a getirilmişlerdi. Kişi başı 690 dolara umre seyahati için anlaştıklarını ifade eden umreciler, Şanlıurfa’da biten yolculuklarının ardından otobüslerle geldikleri memleketlerinde Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek firma yetkililerinden şikayetçi olmuşlardı. Yapılan şikayetlerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Efdal Turizm’in Kayseri’den 2 yetkilisi, Elbistan’dan 2 acente yetkilisi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 4 kişi Emniyetteki işlemlerinin ardından Elbistan Adliyesi’ne sevk edilmişlerdi. Söz konusu firmanın gözaltına alınan 2 yetkilisine adli kontrol şartı uygulanırken, 2 kişi de serbest bırakıldı.

Bu gelişme sonrasında kamuoyunu bilgilendiren Efdal Turizm firmasının vekili Av. Alper Arslan, dolandırıcılık iddialarının asılsız olduğunun altını çizdi.

Söz konusu durumun tamamen şirket dışı gerçekleşen bir sorundan kaynaklandığını vurgulayan Av. Arslan, Şanlıurfa gezisinin de umrecileri, havaalanında bekletmemek için tamamen iyi niyetle yapıldığını kaydetti.

Av. Arslan, yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

“Elbistan’da vuku bulan ve bazı basın yayın organlarında dolandırıcılık olarak yansıtılan umre ziyaretinin iptaline ilişkin olayda, gerçeği yansıtmayan bilgiler yer almıştır. Söz konusu olayın tamamen şirket dışı gerçekleşen bir durumdan kaynaklandığını açıklama gereği hasıl olmuştur. Söz konusu olayda umrecilerimizin Gaziantep ve Şanlıurfa illeri gezdirilerek dolandırıldığı yönündeki iddialar asılsızdır. Bilakis yapılan bu gezi, müvekkili olduğum şirketin, havayolu firmasından kaynaklanan problemin telafisi olarak umrecilerimizi havaalanında bekletmemek adına yapılan iyi niyetli bir gezi programıdır.”

Efdal Turizm’in Elbistan şubesinin aktif olarak hizmete başladığını belirten ve mağduriyet yaşayanların taleplerinin alındığını hatırlatan Av. Alper Arslan, “Konuyla ilgili mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız, bizzat firmaya gelerek mağduriyetlerinin giderilmesi adına her türlü talepte bulunabilirler. Vatandaşlarımızın mağduriyetleri; isteyenlere gerekli işlemler yapılarak tekrar umre hizmeti verilmesi, isteyenlere de hizmet bedeli olarak ödemiş oldukları ücretin tekrar iade edilmesi şeklinde giderilecektir. İstem dışı gerçekleşen bu elim olay nedeniyle tüm vatandaşlarımızdan ve Elbistan halkından özür diliyoruz” şeklinde konuştu.

16 Nis 2018 - 17:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Fatih - Dediklerine kendi inandimi acaba..ne ayak gezdirmisler ... Yalanın kuyruklu su bu...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 17:02
06

E.a - Allah doğruya yardım etsin. Mağdur olan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun. Bütün basın yayın organlarınada teşekkür ediyoruz. Sessiz kalınsaydı daha çok mağduriyet doğardı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 17:02
05

Elbs - Insanlarda vicdan denen bişey kalmamış bir deli bir kuyuya taş atıyor 40 akilli atlıyor insanları suçlarken elinizi vicdanınıza koyun..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 17:02
04

Mağdur - Yha kardeşim Özür bitecek birşey deil

Bu kadar da olur mu yazık

Yakinlari ve çocukları na biz umre yerine balıklı göle gittik dese

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 17:02
03

Ramazan - Minareyi çalan gilifini uyduruyor yok öylebirsey de yok yapilan saka saka canim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 17:02
02

İzmir - Düne kadar moral olsun diye yapılan bir geziydi bugün havaalanında beklemesinler oldu neden valizler ile günü birlik geziye çıkardınız deyince...peki İzmire ne diyeceksiniz siz Konuşmayın artık konuştukça batıyorsunuz ama hata ama yalan ama dolan bir çok insanın gözyaşlarına sebeb oldunuz ve çoğuda 50 yaş ve üzeri tek bir şey söylemek istiyorum ki bunu İzmir temsilcisi Bidayet hocanıza da söyledim bu insanların gözünden düşen her damla gözyaşı ateş olup yaksın sizleri nasıl umutlarının yerle bir olduğunu ben gördüm iki annemde hüngür hüngür avazı çıktığınca ağladı be kadınlar bide orada burada açıklama yapıp daha fazla sinir zıplatmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 17:02
01

Hamdiye - Yav he he tamamen iyi niyet bu insanlarda cok acaip umreye gidecekken sikinti oldu bari bizde balikli golu gezdirelim sonucta orasida mubarek bi yer dua ederler dedik vefasizlarmis hepside

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 17:02