Duyarsızlığın bu kadarı pes dedirtti

Elbistan Belediyesi’nin, engelli vatandaşlar için başlattığı kampanya çerçevesinde şehrin çeşitli noktalarına bıraktığı mavi kapak toplama kutuları, duyarsız vatandaşların çöp kovası haline geldi.

Kutuların içine, üzerine ve çevresine atılan pet şişelerden kapaklarının bile çıkarılmadığı gözlerden kaçmadı.

Elbistan Belediyesi, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temini için mavi kapak toplama kampanyası başlattı. Bu kapsamda ‘Altı üstü bir kapak demeyin’ sloganı ve ‘Plastik kapaklar umuda dönüşsün’ çağrısı ile şehrin birçok noktasına mavi kapak toplama kutusu bırakıldı. Ancak engelli vatandaşlar için umut olacak bu kampanya, tam bir duyarsızlık örneğinin sergilendiği bir duruma dönüştü. Normal şartlarda içi mavi kapaklarla dolu olması gereken kutular, çöp kovasına dönüştü. Su şişelerinin, kutunun içerisine, üzerine ya da çevresine atılması görenlere bu kadar da olmaz dedirtti.

Yaşananların Elbistan’a yakışmadığını belirten vatandaşlar, sorumsuzluk ve duyarsızlıkla çığır açanlara, “Bu görüntü, insanların duyarsızlığının en açık göstergesi. Bir engelli için umut olur diye güzel bir uygulama yapılmış. Bu kampanyaya destek olunması gerekirken yapılacak en son şeyi yapmışlar. Kutuları çöp kovasına çevirmişler. Pet şişeleri her tarafa atmışlar. Kutuların içi pet şişe ve çöp dolu. Hadi şişeyi attınız; bari kapağını çıkarıp atsaydınız. Bu kadar düşüncesizlik olmaz. Engellilerin umuduyla oynamayın. Bu güzel çalışmaları baltalamayın” cümleleri ile seslendiler.

22 Eyl 2020 - 16:24 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Çevre - Daha çok yol almamız gerek istersen 130 tane üniversiten olsun insan olamassan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 16:24
07

Cemal - Çok normal karşılıyorum.Çünki çöp zannettim.Bilmeden attım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 16:24
06

yazı - Üzerindeki yazıyı okumayanların çöp kovası zannetmeleri normal,zira görünüş ve yerleşim olarak çöp kovasından farkı yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 16:24
05

Ayse - Elbistanın insanı maalesef çok yerde böyle yapıyor. Çöp kovalarının etrafına çöplerini saçıyorlar.sonrada belediye hizmet etmiyor diyorlar belediye ne yapsın el insaf yani

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 16:24
04

Han - Demekki hayvanlar ile beraber yaşıyoruz. Yapacak bir şey yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 16:24
03

kaf - işte benim duyarlı vatandaşım kendini idare edemeyen sorumsuz kendini idare edemeyen bu kişiler dünyaya ders veren devleti beğenmiyor o zaman o beğendiğin ülkeye git bakalım orada böyle istediğin gibi yaşaya bilecek misin yazık sizlere

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 16:24
01

Ahmet - Özellikle kalabalığı bol olan cadde ve sokaklarda mini çöp kovası da bırakılsa çok iyi olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 16:24