Düğünde silaha karşı afiş asma uygulaması başlattılar

Elbistan’da törenlerde havaya silah sıkılmasının önüne geçmek isteyen düğün sahipleri, güvenlik güçlerinin aldıkları tedbirlere ek olarak afişler asarak silah sıkılmaması çağrısında bulunuyor.

Düğünde silaha karşı afiş asma uygulaması başlattılar
Düğünde silaha karşı afiş asma uygulaması başlattılar
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da sevinç gösterisi adı altında havaya ateş açılması alışkanlığının önüne geçmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan çalışmalara vatandaşlardan da destek geldi. Tepebaşı mahallesi Güler ve Demir ailesinin düğün törenleri: İlhan Güler'in oğlu Gökhan'ın düğününde Emniyet güçlerine katkıda bulunmak için ‘Silah Sıkılmaması Rica Olunur” yazılı afiş asıldı.

Demir ve Güler aileleri, düğün ve eğlencelerde silah atmanın, doğurabileceği olumsuz sonuçlara dikkat çekmek için böyle bir afiş hazırladıklarını belirterek, “İlçemizde yaygın olan bu tehlikeli alışkanlığın son bulmasını istiyoruz. Düğün evlerinin yas evi olmaması gerekiyor. Bu konuda düğün sahiplerine de büyük görevler düşüyor. Biz de güvenlik güçlerimizin ve mülki idarecilerimizin çağrısına kulak vererek düğünümüzde silah attırmama kararı aldık” dediler.

Düğün sahipleri, “Düğünlerde altılan silahın hangi sonuçlar doğurabileceğini, hem ilçemizdeki hem de ülke genelindeki olumsuz örneklerinden takip ediyoruz. Rast gele ateşlenen silahlardan çıkan mermiler zaman zaman insanlarımızın hayatına mal olurken, bazılarında ise ağır yaralanmalarına neden olmakta. Hepimiz bu konuda bilinçlenmek ve birbirimizi uyarmak zorundayız. Silah atılmasına kesinlikle karşı olduğum ve tatlı düğünümüzün acıya çevrilmemesi için gelen misafirlerimizi uyarmak adına pankart hazırlatıp düğün alanımıza astık” şeklinde konuştular.

13 Ağu 2018 - 17:52 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Çetin güler - Evet bir Elbistan ki olarak düğünümüz de böyle Bir afişi astik çünkü düğün sahibi olarak toplumumuzdaki bu sıkıntıyı görüyoruz Uygun bulmuyoruz çünkü merminin nereye ne şekilde insanlarımıza zarar vereceğini bilmiyoruz Bizim için önce insan Bir kaza kurşunuyla hayatına mal olmasına kesinlikle razı olamayız bu vesileyle düğün sahibi sayın İlhan güler e duyarlı davranışından dolayı tebrik ediyorum saygılarımla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 17:52
09

Vatandaş - sırf bu silah yüzüne davet edildiğim düğünlere gitmşyorum. düğün sahipleri kusuruma bakmasın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 17:52
08

SELAHATTİN YEKTAUŞAKLARI - Dün gece silah mermisi yüzünden güneş enerjisi camları kırıldı zarar veren kişileri Allaha havale ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 17:52
07

vatandaş - Bu tür insanlar "rica" etmekten asla anlamazlar ! Şöyle bir pankart asılırsa belki bir işe yarar ; " Düğünümüze, silah getiren ve silah sıkmak isteyenlerin kesinlikle gelmemesi, aksi takdirde düğün sahibi olarak bizzat bizler resmi makamlara şikayette bulunacağımızı ve kesinlikle bu duruma seyirci kalmayacağımızı saygıyla duyururuz !" Bu şımarıklığın ve serseriliğin daha fazla can yakmaması ve huzur bozmaması için, ciddi yaptırımlar şart. Bu işte hatır-gönül-müsamaha asla söz konusu olamaz !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 17:52
06

Abdurrahman akdas - Arkadaslari toplumsal duyarliklarindan dolayi kutluyorum...insAllah silahsiz havaai fiseksiz gunler gelir....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 17:52
05

Kenan - Rica etmeyin yasaktır deyin ve silah kullananları hemen ihbar edin rica ediyorum kim olursa olsun atılan kurşun sevdiklerine gelebilir canlar yanmasın silah kullanan kişi cezasız kalmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 17:52
04

Zafer Özgür - Yanlis yazi bence.

SILAH SIKAN SIKTIRAN CEZASI

SILAHA EL KONULACAK VE 2 yil hapis cezasi arti 50000 Tl para cezasi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 17:52
03

ASİL - Silah sıkmayı erkeklik sayan hödükler bilin ki siz sadece zavallısınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 17:52
01

ERTUĞRUL - Değerli İlhan Bey ve ailesini duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. İlhan Bey'e yakışanda budur. Örnek olmasını da temenni ediyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 17:52