Doğru zannedilen yanlış!

Elbistan Av Postası Hasan Başaran, yeni doğmuş hayvan yavrularını yuvalarından alıp fotoğraf çektirmenin masum bir davranış gibi gözükse de o hayvanın yaşamı için büyük tehlike anlamına geldiğini söyledi.

Doğru zannedilen yanlış!
Doğru zannedilen yanlış!
Haber albümü için resme tıklayın

Bu durumun son dönemde moda olmuşçasına yaygınlaştığını belirten Başaran, “Doğaya, araziye çıkan birçok kişi bulduğu göcenle, yakaladığı palaz ile bir fotoğraf çekiyor. Kimi yuvadaki kuş yumurtalarını, kimi kuş yavrularını eline alıyor. Bu da moda olmuş gibi yayılıyor. Güya bu işi hayvanları, doğayı sevdikleri için yapıyor insanlar. Ama çok sevimsiz ve çok acı neticeler ortaya çıkabiliyor. O yuvaya kuş bir daha gelmeyebiliyor. İnsan eli değen, insan kokusu sinen yavruyu anne kabul etmeyebiliyor. Ya da siz yavruları, yuvayı ellerken gören; yuvanın, yavrunun yakınında insan gören hayvan bunu tehlike olarak algılıyor. Korku ve endişeden bir daha oraya uğramıyor. Açığa çıkardığınız yavrular yırtıcılar tarafından görülüyor ve siz oradan uzaklaşana kadar takibe alınıyor, sonrada durum belli. Lütfen bunu yapmayalım!

Onları gerçekten seviyorsanız, onlara hiç dokunmayın! Elinize almayın! Fotoğraf çekmeye çalışmayın! Onlara yapabileceğiniz en büyük iyilik, oradan uzaklaşmak. Bu iyiliği esirgemeyin” ifadelerini kullandı.

18 May 2019 - 12:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Vatandas - Parayla siz avci denilen nesleler katliam yapıyorsunuz kimse aldırış etmiyar oysa av yokluk zamani helaldi simdi haram bakiyorum hep zrnginler gidiyor üç sene avi yasak edin bakin neler oluyor sipor yapan daya cikip inebilir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 12:06
02

Maşuki - Türkçe bilmiyor ama eleştiriyor. Beyni yok fikri var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 12:06
01

Hikmet - Şu vatandaş ne demek istiyorsa biri tercüme etsin.belki adam mühim bir şey söylüyordur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 12:06