Direğe düşen yıldırım, köpeği telef etti

Elbistan’da yüksek gerilim direğine düşen yıldırım, sahibinin direğe zincirle bağladığı köpeği telef etti.

Direğe düşen yıldırım, köpeği telef etti
Haber albümü için resme tıklayın

Olay, ilçeye bağlı Doğan Mahallesi’nde meydana geldi. Kısa süreli olsa da bölge genelinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, yıldırım düşmesi olaylarını da beraberinde getirdi. İlçeye bağlı Doğan Mahallesi’nde ikamet eden Mustafa Kılıç isimli vatandaş, evinde besleği köpeğini bahçesindeki demir elektrik direğine zincirle bağladı. Kılıç, tekrar evine döndüğü sırada köpeğin bağlı olduğu elektrik direğine yıldırım isabet etti. Binlerce voltluk enerji, topraklama tesisatı dolayısıyla direğe ve tellere zarar vermeden toprağa aktarılırken, direğe zincirle bağlı olan köpeğin ise sonu oldu. Kılıç, duyduğu gürültü üzerine bahçesine koştu. Kılıç, sesin geldiği yere vardığında ise köpeğinin cansız bir şekilde yattığını gördü. Kılıç, köpeğini hemen direkten uzaklaştırsa da telef olmasını engelleyemedi.

Yıldırım düşmesinin ardından bölgeye gelen ekipler, direkte ve enerji nakil hatlarında bir zarar ya da hasar meydana gelip gelmediğini belirlemek için çalışma başlattı.

17 Ağu 2017 - 13:16 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.