Demirel’den gençlere Peygamber’imizin hayatını örnek alın tavsiyesi

Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) bütün güzel ahlakları ve güzellikleri topladığını belirterek gençlere O’nu örnek almalarını tavsiye etti.

Demirel’den gençlere Peygamber’imizin hayatını örnek alın tavsiyesi
Demirel’den gençlere Peygamber’imizin hayatını örnek alın tavsiyesi
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) bütün güzel ahlakları ve güzellikleri topladığını belirterek gençlere O’nu örnek almalarını tavsiye etti.

Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde bir konferans veren Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, “O (sav), her yönden örnek alınacak en mükemmel insandır. Her Müslüman’ın O'nu en güzel şekilde öğrenip tanıması; özellikle de gençlerimizin O’nun yüce ahlâkını yaşamaya ve yaşatmaya çalışması gerekiyor” diye konuştu.

Müftü Demirel, “Allah’ın en sevgili kulu, son ve en büyük peygamber Hz. Muhammed (sav) bir saadet güneşi olarak doğdu. O’nun dünyaya teşrifi ile insanlık yeniden hayat buldu. Kutlu Doğum Haftasının kutlanmasındaki en büyük amaç İslamiyet’i ve onun Peygamberi Hz. Muhammed’in (sav) insanlığa çağrısını etkin bir biçimde duyurmak, onun hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik ve güzel ahlak çağrısını bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmaktır. Bu açıdan rahmet peygamberini sevmeli, tanımalı, onun insanlığın kurtuluşu, huzur ve refahı için sergilediği örnek yaşantısını, ahlakını, hoşgörü ve merhametini kendi yaşantımızda rehber edinmeliyiz. Şu unutulmamalıdır ki; yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim dahi bizleri onu örnek almaya çağırmakta, sünneti etrafında bir araya gelme çağrısı yapmaktadır. Bu yüzden af ve hoşgörü sahibi olan sevgi peygamberini toplumsal barışımız, birlik ve beraberliğimiz açısından kendimize örnek almalı, onu daha iyi tanımalı ve sevmeli, verdiği mesajı çok iyi idrak etmeliyiz” dedi.

İnsanlığın güzel ahlâkı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’den (sav) öğrendiğinin altını çizen Müftü Demirel, “Gençler, sadece söylemle değil, hayatınızla, yaşadıklarınızla örnek olacaksınız ve ortaya koyacaksınız” diyen Müftü Demirel, konuşmasını, “Merhametiyle, duruşuyla, öğretmeye çalıştıklarıyla Peygamber Efendimizi iyi anlamaya çalışacaksınız. Kutlu Doğum Haftası, Efendimizi anmanın yanında asıl anlamaktır. Ne zaman Peygamberimizin ahlakını, yaşantısını örnek alarak, hayatımıza yansıtırsak, o zaman kendimize ondan bir şeyler katmış oluruz. 1445 yıldır gönüllerimizin efendisi olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) doğduğu bu haftayı anmak ve onun yolundan gitmek biz insanlar için büyük bir şereftir” şeklinde konuştu.

20 Nis 2016 - 15:05 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439