Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bin kilometrekarelik alanı terörden kurtardık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık. Harekat başarı ile sürüyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bin kilometrekarelik alanı terörden kurtardık
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü'de Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesi'ne katıldı. Türkiye'nin güneyinde terör koridorunu temizlemek maksadıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda bin kilometrelik alanın terör işgalinden kurtarıldığını belirten Erdoğan, harekatın başarı ile devam ettiğini vurguladı.

İşte Erdoğan konuşmasından satır başları;

"Bu zirve tarihi bir nitelik taşıyor. Türk Konseyi gibi yapıların dünya siyasetinde ağırlığı artıyor. Konseyin BMGK ve İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde gözlemci statüde olmasını istiyoruz.

Ekonomilerimiz üzerindeki döviz baskısını azaltacak önlemleri almalıyız. Yerel paralarla ticarete verdiğimiz önemin altını çizmek istiyorum. Kotalar maalesef ticaretimiz önündeki en büyük engellerden biri. Türk Konseyi olarak aramızdaki kotaları kaldırmamız gerekiyor.

"BİN KİLOMETREKARELİK ALANI TERÖR İŞGALİNDEN KURTARDIK"

Suriye'de son 8 yılda yaşadıkalrımız bir terör örgütü ile diğerinin tasviye edilemeyeceğini göstermiştir. PKK/YPG'yi tasviye etmek için 9 Ekim'de önemli bir adım attık. Birinci amacı PKK/YPG kaynaklı terör tehdidinin ortadan kaldırılması. İkinci nedeni misafir ettiğimiz Suriyeli Arapların ülkelerine dönmelerini sağlamaktır. Bugün harekatın 7. günündeyiz. Güvenli bölge haritasına uygun şekilde operasyon devam ediyor. Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık.

"BÖLGEYİ GÜVENLİ HALE GETİRECEĞİZ"

Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırına kadar olan bölgeyi güvenli hale getireceğiz. Sığınmacıların evlerine dönmelerini temin edeceğiz. Türkiye'nin teröre karşı verdiği beka mücadelesinde kardeşlerimizden çok güçlü destek bekliyoruz."

15 Eki 2019 - 12:40 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Bilal yuzbasi..beyaz eşya ve molbilya magazası kuyumcular carsisi - Saygi deger baskanim yuce Allahim size ekibinize ve tum musluman alemine saglik sihhat uzun omur beeeketi versin insAllah yuce Allahimuza sonsuz sukurler olsun sizin gibi mukemmel bir insani basimiza yonetivi olarak gondermis sonuna kadar bir adim arkanizdayiz sayin cumhurbanim kafir terore karsi kafir fetöye karsi sonuna kadar gidelim yuce Allahim askerimize polisimize guc kuvvet versin insAllah yarim ekmek yiyorsak ceyrege dysureljm yeterki bu kafirler son bulsun turk kurt kardestir bjnu cekemeyen kallestir bu harakata emegi gecen tum kadeslerimize saygi ve sevgilirle Allah yar ve yardimcimiz olsun insAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 12:40