Coşkun “Katı Atık Tesisi, çevre sıkıntılarını sona erdirecek”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İlçe Belediyeleri Altyapı Temel Hizmetler Birliği Meclisi olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Coşkun “Katı Atık Tesisi, çevre sıkıntılarını sona erdirecek”
Coşkun “Katı Atık Tesisi, çevre sıkıntılarını sona erdirecek”
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Toplantıda konuşan Birlik Başkan Vekili Hüseyin Coşkun Aydın, tesisin hayata geçirilmesi ile birlikte çevre sıkıntılarının da sona ereceğini söyledi.

Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü ilçelerindeki vahşi çöp döküm alanlarının kapatılarak Afşin ilçesine bağlı Suluk mevkiinde yıllık 7 milyon ton çöp depolama kapasitesi bulunacak Katı Atık Entegre Tesisi’nin kurulması için başlatılan çalışmalar, son hızıyla sürüyor. 5 ilçe ve 215 yerleşim yerine hizmet verecek bölgesel düzenli depolama ve bertaraf tesisinin projesi, Elbistan’ın en önemli çevre sorunlarından birini çözüme kavuşturacak. Projenin Elbistan ayağında ilk olarak 169 dekarlık alanda bulunan çöpler, Afşin ilçesinde kurulacak Katı Atık Tesisi’ne taşınacak. Alan tesviye edilecek ve havalandırma bacaları yerleştirilecek. Üzeri kapatılacak ve çimlendirme yapılacak. Bu bölge Elbistan ve çevresindeki yerleşim alanlarının çöp aktarma istasyonu olacak. Buraya getirilecek çöpler, toplamda 22 adet son teknolojiye sahip çöp aracıyla aktarma istasyonundan Afşin ilçesindeki tesise götürülecek.

Proje hakkında bilgiler veren Birlik Başkan Vekili Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Afşin ilçesinin sınırları içerisinde kalan Suluk mevkiine yapılacak katı atık tesisinin hayata geçirilmesi ile birlikte Afşin, Elbistan, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde toplanan katı atıkların bu tesise getirilerek geri dönüşümünün sağlanacağını ve güvenli bir şekilde depolanacağını kaydetti.

Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinin 2018 yılı içerisinde temelinin atılması için çaba sarf ettiklerini kaydeden Coşkun, şöyle konuştu:

“Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi projesini hazırlatıp İller Bankasına göndererek yapım ihalesinin 2018 yılında gerçekleştirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Afşin’e yapılacak bu proje çevre ilçelerimiz için büyük önem arz ediyor. Bazı ilçelerimizde çok ciddi sıkıntıların da olduğunu biliyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç da bu projenin biran önce faaliyete geçmesi ve sürecin hızlanması için çaba gösteriyor. Proje için mutabakat sağlandıktan sonra en kısa zamanda tesisin temelini atılması için ilçe belediyeleri olarak bizler de gayret gösteriyoruz. İnşallah katı atık tesisinin hayata geçirilmesi ile birlikte yaşanan çevre sıkıntıları son bulacak.”

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, kurulacak tesisten elektrik enerjisi üretmeyi de amaçladıklarının altını çizdi. Başkan Güven, “İlçelerimizden toplanan katı atıkları bertaraf etmek ve geri dönüşümünü sağlamak çok önemli. Gerekli arazi büyüklüğümüz olursa bu katı atıkların elektrik enerjisine dönüştürülmesi için mutlaka çalışma yapmak istiyoruz. Katı atıkları sadece gömmek çözüm değil. Mümkün olduğu kadar az atığı gömerek bertaraf etmeliyiz ve enerji üretimini gerçekleştirmeliyiz. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde elektrik üreterek ekonomiye çok fazla katkıda bulunabiliriz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, büyükşehir belediyesi meclis üyeleri ile ilçe belediyelerinden yetkililer katıldı.

23 Kas 2017 - 16:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Ali - Sayın Başkanım

Bir an önce yapılsa elbistan da bu pis kokudan kurtulsa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 16:06
01

Muhammet - Önce çöpler toplansin sokaklar temizlensin gürültü çıkarmaktan başka işe yaramayan yol süpürme makinalarıni yada adları her neyse saatlerce bagirtarak ordan oraya döndürerek ancak malum zihniyetteki insanları kabdiriyorsunuz.şehir pislik içinde şu anda ael ilköğretim okulu yolundayim ve yollar çöplerle dolu vaziyette lütfen biraz itina

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 16:06