Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi,Elbistan'ın il olması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazmış olduğu mektuba, İçişleri Bakanlığı'ndan cevap geldiğini söyledi.
Yüksekova ve Cizre'nin vilayet yapılması için İçişleri Bakanlığınca çalışma yapıldığına ilişkin haberlerin basında yer alması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderen Çivi, Elbistan'ın da vilayet statüsüne alınmasını talep etmişti.
Başbakanlığın söz konusu başvuruyu ilgisi gereği İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğüne havale ettiğini hatırlatan Çivi,ilgili genel müdürlükten kendisine hitaben gönderilen yazıda, İçişleri Bakanlığının gündeminde İl kurulması için herhangi bir çalışma olmadığının bildirildiğini söyledi.
Çivi, "İçişleri Bakanlığının bu cevabı şunu gösteriyor; 82 plaka hala kimsenin tekelinde değildir. Bunu ilk olarak biz gündeme getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Bugüne kadar kimse basında çıkan haberleri yalanlamamıştı. Yazımıza verilen cevapla, herhangi bir ilçe için alınmış bir karar ve yapılan bir çalışmanın olmadığını öğrenmiş olduk. Bu bizim için önemlidir. Elbistan'ın sürekli olarak bu konuyu gündemde tutması gerekiyor. Özellikle belirtmek isterim ki,Elbistan'ın il olması için son günlerde tüm siyasi partilerin aynı dili kullanması beni memnun etmektedir. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederiz. Biz 82 plaka eylemimizi önceden söylediğimiz gibi baharda yapacağız. Sadece Elbistan'da değil, Ankara'da da benzer etkinlikler planlıyoruz" ifadelerine yer verdi.
sayın ayhan beye teşekkür ederim. kendisinin de dediği gibi herkesin bunu dilinden düşürmemesi gerek. ben bu işin eninde sonunda olacağına inanıyorum