Çitil, “Suriyeli kardeşlerimize kapılarımızı ve yüreğimizi açtık”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İlker Çitil, Şanlıurfa’da Suriye Yaşam Merkezi’nin açılışına katıldı. Çitil, burada yaptığı konuşmada, “Avrupa ülkelerindeki farklı uygulamalara rağmen, ülkemize sığınan Suriyeli kardeşimize ilk günden beri kapılarımızı ve yüreğimizi açtık. Ensar muhacir kardeşliğinin en güzel örneklerini sergiledik” dedi.

Çitil, “Suriyeli kardeşlerimize kapılarımızı ve yüreğimizi açtık”
Çitil, “Suriyeli kardeşlerimize kapılarımızı ve yüreğimizi açtık”
+2
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İlker Çitil, Şanlıurfa’da Suriye Yaşam Merkezi’nin açılışına katıldı. Çitil, burada yaptığı konuşmada, “Avrupa ülkelerindeki farklı uygulamalara rağmen, ülkemize sığınan Suriyeli kardeşimize ilk günden beri kapılarımızı ve yüreğimizi açtık. Ensar muhacir kardeşliğinin en güzel örneklerini sergiledik” dedi.

Aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Üyesi olan Dr. Mehmet İlker Çitil, Suriyeli misafirlerin yoğun olarak yaşadığı Şanlıurfa’da Uluslararası Doktorlar Birliği, Montada AID ve Şifaeli Derneği tarafından ortaklaşa yaptırılan, Suriye Yaşam Merkezinin açılış törenine katıldı.

Suriyeli engelli çocuklara yönelik fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulacağı yaşam merkezinin açılışında bir konuşma yapan Çitil, “Bugün Burada Uluslararası Doktorlar Birliği ile Londra Merkezli Derneğin proje ortağı olarak yürüttüğü çalışma neticesinde yaptırılan ve Suriyeli misafirlerimizin engelli çocuklarına hizmet edecek fizyoterapi merkezi ve çocuk dostu alanlar içeren yaşam merkezinin açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Malumunuz olduğu üzere Suriye’de 2011 yılında baş gösteren eden iç savaş ve kaos ortamı nedeniyle milyonlarca Suriyeli kardeşimiz, evlerini, yurtlarını terk etmek suretiyle daha emniyetli ülkelere sığınmak zorunda kalmışlardır. Dünya üzerinde tahminen 4,7 milyon Suriyeli mülteci olup bunun yaklaşık 2,7 milyon civarı ülkemizde misafir edilmektedir. Avrupa ülkelerindeki farklı uygulamalara rağmen, ülkemize sığınan Suriyeli kardeşimize ilk günden beri kapılarımızı ve yüreğimizi açtık. Ensar muhacir kardeşliğinin en güzel örneklerini sergiledik. Bu kurulan gönül köprüleri ve gönül kardeşliği dünya döndükçe aynı samimiyet ve aynı sıcaklıkla kalmaya devam edecektir” dedi.

“Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak kendi vatandaşlarımıza sunduğumuz bütün imkânları aynı şekilde Suriyeli mülteci kardeşlerimize de sunmaktayız” diyen Çitil, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler, Türk-İslam kültürü gereği, kapımızı çalan misafirimize çok kıymet verir, hürmet gösteririz. Kutlu Peygamberimizin de buyurduğu üzere; ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ düsturundan hareketle, komşumuzun yaralarını sarıp, kol kanat germeyi ve ekmeğimizi onlarla bölüşmeyi bugün olduğu gibi yarınlarda da yapmaya devam edeceğiz. Kendi memleketim Kahramanmaraş’ta, Hatay’da, Kilis’te, Gaziantep’te, Adıyaman’da, Malatya’da ve bugün içinde bulunduğumuz Peygamberler şehri Şanlıurfa’mızdaki mülteci kamplarımızda alış veriş merkezlerinden, sağlık tesislerine varıncaya kadar insani yaşam gereklerinin üst seviyelerde sağlandığı bir ortamda Suriyeli kardeşlerimize hizmet verilmektedir. Bu hizmetler sadece yeme, içme, barınma ile sınırlı kalmayıp; gerek devletimiz, gerekse duyarlı sivil toplum kuruluşlarımızın emek ve gayretleriyle pek çok proje de hayata geçirilmiştir ve aynı duyarlılıkla yapılmaya devam edecektir. Dil kursları, meslek edindirme kursları, hobi kursları, eğitim-öğretim faaliyetleri, ayni ve nakdi yardım kampanyaları, üniversite çağındaki öğrencilerin üniversitelere yerleştirilmesi ve açılan yaşam merkezleri ile savaşın soğuk yüzü ile karşı karşıya kalan özellikle çocuk, yaşlı ve kadınların bir anlamda hayata yeniden tutunmaları ve hafızalarındaki kötü hatıraları silme adına ciddi ölçüde gayret gösterilmektedir. Uluslararası Doktorlar Birliğimizin; dünya üzerindeki pek çok yerde yardım ve tedaviye muhtaç, mağdur ve hayati tehlikesi bulunan insanın yanında olup, onları tedavi edip yaşama tutunmalarını sağlayarak eşrefi mahlûk olan insana hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım yaptığı hepimizin malumudur. Bir hekim milletvekili olarak yakın zamanda, kendilerinin nazik davetleri üzerine birlikte gittiğimiz Bosna Hersek’te de bir merkez ofisi açılışına bizzat katılıp, bu ulvi yolda onlarla kol kola yol yürümenin de ayrıca hazzını ve mutluluğunu yaşadım.”

Çitil, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:

“Uluslararası Doktorlar Birliğinin, iyilik zincirine bir halka daha ekleyerek bugün inşallah açılışını yapacağımız, bu rehabilitasyon merkezimizin, başta Suriyeli mülteci kardeşlerimiz olmak üzere tüm Şanlıurfa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu binanın yükselmesinde emeği geçen, çorbada tuzu bulunan tüm iyi yürekli kişi-kurum ve kuruluşa da en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile sizlerin ve tüm İslam coğrafyasının yaklaşan Ramazan-ı Şeriflerini de şimdiden tebrik ediyorum.”

Daha sonra, Suriye Yaşam Merkezi’nin açılışı yapıldı.

30 May 2016 - 15:16 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439