Ceyhan’a ikinci gerdanlık

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve Ceyhan Nehri kıyısına taş döşeme işlemlerinin sürdüğü Ceyhan Rekreasyon Projesi’nde ikinci aşamaya geçildi.

Ceyhan’a ikinci gerdanlık
Ceyhan’a ikinci gerdanlık
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Yaklaşık 5 milyon TL harcanacak olan yapılar, 150 gün içerisinde tamamlanacak.

Elbistan’dan doğan ve şehir merkezini ortadan ikiye bölerek akan Ceyhan Nehri’nin şehir içinde kalan bölümlerinde başlatılan rekreasyon alanı çalışmaları, yapısal elemanların yapımı ile sürecek. Bu amaçla yapılan ihale sonuçlanırken, ilgili firma ise çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan rekreasyon alanının 90 dönümlük kısmında, nehir yatağının çevresinde taş döşeme çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, vatandaşların kullanımına sunulacak alanların yapımı amacıyla çalışmalar başladı.

Rekreasyon alanındaki kafeterya, büfeler ve çay evleri gibi yapıların tamamlanması amacıyla 5 Mayıs 2017 günü ihale düzenlenen ihaleyi; Fevzi Demirkol-Taşmar İnşaat kazandı. 4 milyon 987 bin TL’ye yapılan ihale kapsamında Ceyhan kıyısına, 2 adet 100 metrekare çay evi, 2 adet 21 metrekare büfe, 3 adet 60 metrekare wc,1 adet 650 metrekare kafeterya, çelik binalar, yapısal peyzaj elemanları yapılacak. İhaleyi kazanan firma bu çalışmaları 150 gün içerisinde tamamlayacak.

Pınarbaşı Mesire Alanı’ndan farklı olarak, bu alanda daha çok sosyal aktivitelere önem veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, peyzaj alanında bölgenin sosyo-ekonomik yapısı ve ihtiyaç programı doğrultusunda bir peyzaj alanı oluşturmayı amaçlıyor.

Mimari tasarımlarda engelli vatandaşların da düşünüldüğü projede 42 bin 500 metrekarelik kısım yeşil alan olarak düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce yapılan rekreasyon alanında ayrıca 6 adet çocuk oyun alanı yer alıyor. Rekreasyon alanında 1200 metre bisiklet yolu, mini futbol ve basketbol sahası, yetişkinler için egzersiz alanları, yürüyüş yoları, otoparklar, piknik alanları bulunacak.

Ceyhan Nehri’nin şehir kısmında kalan bölümünde geçtiğimiz yıl başlatılan rekreasyon projesi, yeni yapılacak yapılar ile ortaya çıkacak. 5 milyon TL’ye yapılan ihale kapsamında yapılacak yapılar, vatandaşların kullanımına sunulacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin Elbistan’da gerçekleştirdiği en büyük projelerden bire olan Ceyhan Rekreasyon Projesi, vatandaşların şehir merkezinde iken piknik ve yeşil alanlardan istifadesine imkan sağlayacak.

25 Tem 2017 - 13:38 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

12

Kazım - Büyükşehir 3,5 yıldır yattığını böyle sansasyonlarla kamufle edip ondan sonra seçime gireceğini düşünüyorsa yanılıyor. Tam 11 ay önce milleti zehirlediklerinde o tabelayı diktilerdi. 11 ayda ne yapıldı da şimdi kalanı yapılacak?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 13:38
10

Muhammet - Sayin muhabir nerde geçildi biz niye birsey görmüyoruz uzatma gereği duymuyorum kısaca avami deyimle pireyi deve yapıyorsunuz ortada döşenen taşlardan başka birşey yok sözde mayısta hızla çalışmalara başlanacaktı. Temmuz oldu hatirlatmak istedim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 13:38
09

sadece vatandaş - çok iyi çok güzel de bu ceyhanı pınarbaşını kim temizleyecek? öncelik temizligi değilmi .... SU KITLIĞI YAŞIYORSAK BUGÜN, BUNUN SEBEBİ BU NİMETİN KIYMETİNİ BİLİNMEDİĞİNDENDİR.. bİZ NİMETE NANKÖRLÜK EDERSEk ALLAH ELİNİZDEN ALDIĞINDA ŞİKAYET ETME HAKKIMIZ YOKTUR.....!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 13:38
08

Mustafa kaya - Iyide yarin birilerine verirler bir demlik cay 30 tl bir kutu cola 5 tl ayni asagi icmeler kirkgozdeki isletme gibi olur sosyal alan yapiyon reyna parasi aliyon bune perhiz bune lahana turşu su

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 13:38
07

ah b - göz boyama neye denir işte bu tür yapılara denir herşey tamam bir bu eksikti uyutmaya devam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 13:38
06

Vatandaş - Yaptıkları wcde paralı olur. Harcadıkları parayı fazlası ile cıkarırlar .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 13:38
05

Recep saykun - Büyük Şehre yapmiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz özellikle imardan dolayı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 13:38
03

Adamın Teki - Hali hazırdaki mevcut gerdanlığın ipi kopmuş inciler saçmaktayken,Büyükşehir asfalta yamalık şovuna yenisini eklemiş peeh!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 13:38
02

gaffar - umarım bu gerdanlık pınarbaşındaki veye köprübaşındaki gibi zerre kadar estetiği olmayan moloz yığını olmaz,

sayın başkanlar google mapsda uydu görünümünden girin gelişmiş ülkelerde çevre düzenlemesi nasıl yapılmış bir bakın ona göre kaliteli bir tek yer olsun yapında göçüp gittiğinizden sonrada bir tek yer olsa onunla yad edilin,gurbetten gelenleride kahrımızdan ölmekten kurtamış olursunuz,,,,,her geldiğimde vah şu değişmeyen bahtımıza deyip sızlanıyok,he birde malatya yolundaki şo meşhur kavşak varya vay babam vay 24 ülke gördüm öyle bir gavşak göremedim,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 13:38