Ceren: “Konut fiyatlarında artış kaçınılmaz, daire alacaklar acele etsin”

Ceren İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ceren, demir başta olmak üzere inşaat sektöründeki en önemli yapı kalemlerinde yaşanan ciddi artışların, henüz konut fiyatlarına yansıtılmadığını belirterek, “Daire almak isteyen vatandaşlarımız acele etsin” diye konuştu.

Ceren, demir fiyatlarındaki artışın enflasyon ve dövizdeki yükselişten daha fazla olduğunu söyleyerek, “Demire gelen zam nedeniyle daire fiyatlarının yüzde 30 artması kaçınılmaz olur” dedi.

Ceren İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ceren, yüksek demir fiyatlarının inşaat sektörünün en önemli açmazı olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yıl piyasada tonu bin 250 lira civarında olan demirin şuanda 2 bin 800 liraya yükseldiğine dikkat çeken Ceren, “İnşaat sektörü, başta demir olmak üzere binalarda kullanılan birçok üründe aşırı fiyat artışı ile boğuşuyor. Özellikle demir fiyatlarındaki artış, sektördeki oyuncuların kaygılarının en büyük sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumun sürmesi, bölge ekonomimizin lokomotifi konumundaki inşaat sektöründe yeni zam dalgalarının yaşanmasına neden olur.

Özellikle demirde yaklaşık 1 yıldır devam eden ve neredeyse yüzde 100’e yaklaşan fiyat artışı söz konusu. İnşaat sektörü, var olan enflasyon ve döviz fiyatlarına ve hedeflenen fiyatlara göre maliyet hesabını yaptı. Ancak oluşan rakamlarla beklenen arasında ciddi fark var. Şimdi, demir fiyatlarının artışı ister istemez inşaat sektörünün ürünlerine de yansıyacaktır. Sektördeki firmalar, bu artışın ancak yüzde 10’unu daire fiyatlarına yansıttı” şeklinde konuştu.

‘Bu durum böyle giderse konut fiyatlarının yükselmesi de kaçınılmaz görünüyor’ diyen Ceren İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ceren, şöyle devam etti:

“İnşaat maliyetlerinde etkin ana kalemlerden oluşturulan, malzeme sepeti üzerinden yapılan piyasa araştırmalarına göre fiyat artışları tam olarak enerji ve sanayi üretim maliyetlerine yansımadı. Bu yansımanın oluşması durumunda ise fiyatlardaki artış oranı daha da yukarılara çıkabilecek gibi görülüyor. Firmalar, en az yüzde 30 daha artışa giderse geçtiğimiz yıldaki maliyet rakamlarına ulaşmış olacak. Bu artıştan da en fazla konut alacak vatandaşlarımız etkilenecek. O yüzden vatandaşlarımıza bu konuda aceleci davranmalarını tavsiye ediyoruz. Ne kadar erken karar verirlerse yapılacak artışlardan da o kadar az etkilenirler.”

Vatandaşların, topraktan daire almalarının çeşitli mağduriyetlere de neden olduğunu hatırlatan Ceren, “Topraktan ya da maketten satın alımlarda her zaman risk olabileceği unutmamalıdır. Topraktan satın almanın bir başka dezavantajı ise evin bitmemiş olması ya da zamanında bitirilememiş olmasıdır. Projelerde aksi durumlarla karşılaşılabileceği göz ardı edilmemelidir. Projenin yarım kalması ise ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için çok sıkıntılı bir sürecin yaşanmasına neden olur. Vatandaşlarımızın böyle bir durumla karşılaşma ihtimaline karşı topraktan ev almak yerine bitmiş, tapusu ve diğer tüm yasal izinleri alınmış projeleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz” görüşlerini aktardı.

Son olarak Elbistan’ın 1/1000’lik İmar Planı ile ilgili konuşan Ceren İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ceren, “1/1000’lik planın şuan çıkması mağduriyetleri artırabilir. Arz-talep dengesi bozulur. Elbistan’da yeterince konut stoku mevcut. Halihazırda biten ve devam eden projeler var. Ben şahsen, 1/1000’likplanın şuanda çıkmasının vatandaşlar açısından pek olumlu sonuçlar doğurmayacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

06 Mar 2018 - 15:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

40

Ev mi dediniz - Gelin Ekinözü ne arsalar yirmibin lira ev yapsan kırk ellibin lira. Fıstık gibi de hava var ha.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
39

Hanifi - Daire maliyeti seksen bin diyen Arkadaş yapta senden daire alak.peki birşey soracam mütahit bu kadar para kazanıyorsa para nerde mütahitlerin hepsi PERİŞAN çoğu kaçıyor kazansa böylemi olurya Arkadaşlar lütfen bol keseden savurmuyalım bence.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
38

Eyup ceren fan club - Eyup beyefendiye katiliyorum. Gecen sene 30 ton demiri 30 bin tlye almistim. Simdi 50 ton demire 8 milyon tl odedim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
37

Ilyas - Eyup ceren arkadas bi siz akillisiniz demi! Bir ton demir almakla 50 ton demir fiyati ayni olmaz birde sizler demir stoklarsiniz . Neyin ne oldugunu herkes farkinda bi akilli siz degilsiniz!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
36

Ilyas - HANIFI ARKADAS PARASI OLANLAR HEP AGLAR , YUREKLILERSE KENDILERININ VE BIRINCI DERECE AKRABALARININ BANKALARDAKI MILYONLUK HESAPLARI NI ACIKLASINLAR! FAIZDE PARA TUTARLAR , BASKA YERLERE YATIRIM YAPARLAR. Bukadar biliyorsan sunu soyleyim tel katli bina yapmiyorlar. An fazla parayibinanin temeli yer. Katlari cikdikca birinci katin maliyeti nin yarisi olur kar orani. ikiye uce katlanir. Elbistanlilar kooparatif kursa daha uyguna gelir. birde 50 ton demire 8 milyon tl veren arkadas, Sen bana 8 milyon tl getir Ben sana 100 ton demire demir alayim!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
35

Murat - Ağzı olan konuşuyor yok öyleymiş yok böyleymiş Eyüp ceren mükemmel Anlatmış.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
34

Ahmet Başkan - Hakikaten ağzı olan konuşuyor. Öncelikle olaya inşaat mühendisi olarak yorum yapıyorum. Bu yapılan konutlar çelik yapı değildir. Çelik donatılı betonarme yapıdır. Dolayısı ile %30 artması söz konusu değildir. Bu pazarlama için söylenilen bir reklam kampanyasıdır sadece. Demire zam gelmiş olabilir fakat bu kadar arttması söz konusu olamaz. Daire başı maximum maaliyet artısı 5 bin lirayı geçmeyecektir bu deger tamamen tahmini ve olabilecek en yuksek deger. Burda demire zam geldi diye 200 e sattıgın daireyi 260 a çıkarmak sadece daha çok kazanma hırsıdır. Müteahhitler bir proje yapıp 10 yıl yatmak için maaliyet hesabı yapıyor resmen. Arsa maaliyeti hariç inşaat yapım maliyeti metrekare x 600 liradır. Cahil arkadaşlara biraz aydınlık tutmak gerek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
32

Abuzittin killi bacak - Demiri stoklamak diye bir sey var kele zuhahah niananan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
31

Buffalo - Ağzı olan konuşuyor memlekette.Sizin sanırım ekonomiden haberiniz yok dolar olmuş 3,80 euro almış başını gitmiş halen müteahhitlere fiyat neden yükseliyor diyorsunuz biraz düşünün bakalım niye yükselmiş fiyatlar.Burda zeki elbistanlılar maaliyetleri eskisi gibi düşük sanıyor ama değil bunda hem ekonominin hakkın rahmetine kavuşmuş olması hemde arsa payının çok yükselmesi en büyük etkenler.Ayrıca bu kadar maaliyetlerin yüksek olduğu ve konut stoğunun fazla olduğu bir yerde inşaat yapmak cesaret ister eğer yeterince sermayen yoksa.Adam doğru söylemiş çekememezlik etmeyin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
30

Ahmet - Kimse almasın nasıl indiriyorlar daire fiyatlarını müteahhitler de bu artıştan etkilenecek feda edecekler bir şey

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
29

Emin - Demek ellerinde satılacak daireler kaldı satamadilar milleti gazlamaya çalışıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
27

Yurdal - Bir şehrin yapılaşmasından rahatsız olan bir mütaahit olabilirim bu insanlar sadece kendini düşünüyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
26

Gocmen zobasi - Ceren bey burdaki yorumlar iyi bir ankettir, cevabinizi almissinizdir?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
25

Demir adam - Elbistan'da ki tüm evler sanırım sadece demirden yapılıyor. Baska malzeme kullanılmıyor. Bir demir fiyatlarındaki artış yüzde otuz konut fiyatlarını artırdığına gore

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
24

Evsiz kalin yine almayin - Ya adam 5 yillik binayada istemis 175 180 200 sifir binayada istemis 180 190 200 ne mantik cozemedim burda bi mantiksizlik var satin satabiliyorsaniz elinizde patlasin insAllah alamiyoruz fahis fiyatlariniz yuzunden ilcede r00 binlik ev ne gezer sacmalamislar iyice sana maliyeti 140 olsa 175e olsen gebersen vermezsin sana maliyeti en fazla120 yuzde bin kaaar eedeyim diosan sat satabilirsen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
23

Yusuf - Devlet de insanlarda ,toplumun üst üste tıkış tıkış ,hertürlü ihtiyacı marketlerden karşılanan,tavuk besleyip düzgün bir et ve yumurta dahi yiyemediği ,birbirinden haberdar olmadığı ,havasızlıktan güneşsizlikten ilaçlara bağımlı yaşadığı bir hayatın neler getiriceğini görecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
22

çilçil - valla elbistanın içinden ev alanlara acırım zira havakirlilihi hat safada santralleride ele alırsa ooo ama şu bi avantaj güblüce akpınar ekinçzü bölgesi bu kirlilikten entkilenmeyen bölge merak eden araştırsın gervek bu ilerde şehir merkezi bu bölgelere kayarsa şaşırmayın hem temiz hava hemde malum ekinnözü yolu vede dahi erde maraş yolu burdan baglanacak bu elzemdir ki km kısalack şehirler arası güzergahlar bu bölgeden geçecek parası olan bu bölgelere yatırımı yapsın zira ilerde pişman olmayın iyi analiz edin ne dedigimi anlayıp mutlaka onaylayacaksınız bölge uyanmadan uyyanın tiyo çok güçlü pişman asla olmassınız vesselam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
21

Serpil Acar - Emege saygi dye bsey var.basit ve kultursuz yorumlar yapmayi birakin lutfen. Ceren , asla degerinden odun vermemis her zman kendi isindeki kaliteyide yansitmistir. Hani diyor ya ANLATMAYA GEREK YOK GORUYORSUNUZ ! Sayin ceren, evet goruluyor , ama maalesef insan gormek istedigi gibi gormek istior. Sizi cok yakinen tanimakta,isinize verdiginiz titizligi tum samimiyetim ve guzel dileklermle kutlamaktayim.EN GUZEL,KALITELI, PROJELERDE ADINIZI DUYACAGIMDAN HOC SUPHEM YOK.HERSEY GONLUNUZCE OLSUN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
20

TARAFSIZ - Eyup beye katılıyorum o yanılmaz bir insan Eyup bey uyarmış fiyatlar mutlak artacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
18

Gariban - Zaten pahalı değilmiydi evler.200 bin e 300 bin e bir ilçede ev mi olur.burası bir ilçe sonuçta.zaten ev fiyatları çok abartılı bir şekilde yüksek.vatandaş ne yapsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
17

Kazım - Yaw he he. Şuan Elbistan'da konut fiyatı Maraş'tan pahalı. Müteahhitler Maraşta toprak sahibine % 15(%40-45) daha fazla vermesine rağmen. Yani Elbistan'da fiyatlar suni yüksek. Maraşta kelepir fiyat var. 150 m2 ev 210 bin lira ise kat karşılığı oranı % 40 olması lazım. Fiyat düşer merak etmeyin. 2020 ye kadar yapacağı primi yaptı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
16

Mehmet - Valla marasta da konut fiyatlari bir ara ucmustu bu bir balon suan elbistanda bu balon sisiyor ama yakinda patyacak ve daire fiyatlari dusecek 1/1000 lik ciktiginda mutahhit ev yapacak o fiyata satamayacak bence bekleyin arkadaslar ev almayin zaten faizler de yuksek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
15

bir dost - sanki bakkaldan ekmek alıyosun. ev almak çok kolay ya.en ucuz ev 100 bin lara bu kadar parayı az zannedenler bol keseden konuşurlar işte böyle.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
14

Mantıklı - Bencede mantıklı zamlanacak 200.00 TL bir daire satıyorsunuz daha ne kadar zamlana bilir ki 500.00 TL mi olacak :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
13

hakan - ekonomi iyi giderken bu kiz çığırtkanlığıda ne oluyor kendisi ev satmak için milleti korkutmanın anlamı varmı ekonomiye bireyselde olsa sekme vurma çabasıdır bu kınıyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
11

Emre - Yüzde 30 artışla geçtiğimiz yılın maliyetlerine mi ulasaksiniz yoksa kalıba cakacaginiz çiviyi millete mi batıracaksınız.Zaten yaptığınız evler beş para etmez .Soruyorum acaba hangi yaptığınız binada ses ve su yalıtımı var insanlar odalarında bir birlerinin sesini duyuyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
09

selim - aynen evlere 220 diyorlar burası elbistan arkadaş hava almış gidiyor aha bir tane daha geliyor santral aman ha

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
08

VATANSEVER - REKLAM peşindesiniz piyasayı yükselten siz ve sizin gibi mütahitler :-)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
07

Osman alkaya - Çok güzel konuya değinmişsiniz dilinize sağlık Eyüp bey

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
06

Ilyas - Arkadas tamam anladik siz insaat firmalari kuldan utanmiyorsunuz, Allahtan korkun! Bir daireyi en fazla en kalitelisi 80 bin e maal ediyorsunuz, if katina satiyorsunuz , but akilli sizsiniz demi. Arkadas kimse ev almasa mecburen yeri yariya indirecekler. Ev almayin ellerinde kalsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
05

Vatandaş - bekleyin almayın şimdi ellerinde kalacak hepsi 150 bin lira istedikleri 65 binliraya mal ettikleri daireleri kimse almasın bakalım 100 bine veriyorlarmı vermiyorlarmı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
04

Nihat Yıldırım - Bu daire fiyatları nedense bir istanbulda birde Elbistan da fahiş artıyor. Allahtan deniz kenarı turistik bir memleket değil sonra millet Baraka bile alamazdi heralde vah zavallı halkım olan bize oluyor işi tikirinda olanlar aynen tıkır tıkır işini yürütmeye devam ediyor şöyle büyük bir inşaat şirketi gelse keşke elbistana demiri bahane etmeyen ancak o zaman düzelir elbistanda piyasa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
03

Misafir - Elbistan da ev fiyatları çok yüksek. Bazı illerde bile 170 bin lira ile 200 bin liraya ev sahibi olabilirsiniz. Ayrıca çevre İlçeler ve köylerden göçüp Elbistan a gelen azaldı Elbistan ın havasının da suyunun kirliliği artıyor. Emlak da pirim yapmaz. ..bence

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
02

Hüseyin - Zaten %40 zamlı satoyorzunuz evmi alacagı var milletin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28
01

Ahmet - Bekleyin konut piyasası şişmiş durumda belki yükselir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 15:28