Çanakkale destanını, resim sergisiyle anlattılar

AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Teşkilatı tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103.yıldönümü çerçevesinde ‘Çanakkale Geçilmez’ isimli özel bir resim sergisi açıldı.

Çanakkale destanını, resim sergisiyle anlattılar
Çanakkale destanını, resim sergisiyle anlattılar
+2
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Gençlik Kolları Teşkilatı, Pınarbaşı mesire alanında Çanakkale Zaferi’nin önemli anlarının ve yaşanan kahramanlıkların yansıtıldığı resimlerden oluşan bir sergi açtı. Serginin açılışına AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Çevik, AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Başkanı Recep Firik, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kurdele kesimi sonrasında değerlendirme yapan AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Başkanı Recep Firik, sergide 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni ve Mehmetçiğin kahramanlığını anlatan çok sayıda resim bulunduğunu söyledi.

Çanakkale ruhunu ilelebet canlı ve diri tutmayı amaçladıklarını kaydeden Firik, “Çanakkale'de milletimizin kazandığı bu zafer, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır. Bu büyük zafer, vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarının, bugün sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu, bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının sembolüdür. 18 Mart Çanakkale Zaferi, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanıdır. Bu zaferle milletimiz; bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir. Biz de milletimizin dirilişinin destanlaştırdığı bir büyük günün anısına o günleri yaşatan resimlerden oluşan bir sergi açmayı uygun gördük. Bu kutlu zaferin yıl dönümünde zaferin verdiği gururla kahramanlık destanını tarihe altın harflerle kazıyan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

‘Çanakkale Geçilmez’ isimli resim sergisi, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve çok sayıda vatandaş tarafından gezildi.

20 Mar 2018 - 14:09 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Gocmen zobasi - Emegi gecen arkadaslara tesekküler, cok güzeldi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 14:09