Büyükşehir, vektörle mücadeleye etkin bir şekilde devam ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde eş zamanlı olarak vektörle mücadele konusunda çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir, vektörle mücadeleye etkin bir şekilde devam ediyor
Büyükşehir, vektörle mücadeleye etkin bir şekilde devam ediyor
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Vektörle mücadele kapsamında ilçelerde haftalık periyodik programlarla sivrisinek üreme alanları olan; su birikintileri, inşaat alanlarında biriken sular, rögar, fosseptik, kanal ve kanaletler, sulama suyu havuzları gibi alanlar başta olmak üzere sivrisineklere karşı larva mücadelesinin yanında ahırlar, hayvansal gübrelik alanlar, çöp konteynırı gibi karasineklerin üreme alanları olan yerlerde ise karasinek larvaları için ilaçlama ve diğer çalışmalar yapılıyor. Mücadele ile vatandaşların bahar ve yaz aylarını daha rahat ve huzurlu şekilde geçirmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin vektörle mücadelede önceliği önleyici olmalı, temel prensibi ile hareket ederek, çevreye zarar vermeden, insanlara zarar vermeden, haşereyi tolere edilebilir sınırına ya da altına çekmek için, zamanında ve yerinde müdahale ile teknolojik makine ve ekipmanlar kullanarak yürütülmektedir. Kontrolsüz her su birikintisi sivrisinek, kontrolsüz olarak atılan her çöp ve organik gübre birikimi karasinek üreteceğinden vatandaşların biraz daha dikkatli davranmaları gerekiyor.

Vektör mücadelesinde kullanılan biyosidal (İlaçlar) Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ürünler kullanılmakta olup, 87 personel, 45 adet araç ve makine ve ekipman olmak üzere bir adet sulak sazlık biçme aracı ile bir adet 8x8 amfibi arazi aracı ile bütün ilçelerde vektör ile mücadele devam ediyor.

17 Nis 2018 - 13:36 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Ali - Şeker Fabrikası nın atık gölüne de ilaç sıksalar

Nurhak Elbistan arasında kalan çöplüğe bir çare bulsunlar artık

Pis hava koku da yasiyoruz

Özgürlük ümüz kısıtlaniyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 13:36
02

misafir - Önce mahalledeki şu çirkin görüntüyü kaldırın Allah aşkına

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 13:36
01

Incibaba - Burasi afrika mi?

Orda bir kamyon tezzek duruyor üstüne ilac sikalim sinekler ölsünde bitsin...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 13:36