Büyükşehir ve KASKİ’de kadro düzenlemesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemde ilk meclis toplantısını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör başkanlığında gerçekleştirdi.

Büyükşehir ve KASKİ’de kadro düzenlemesi
Büyükşehir ve KASKİ’de kadro düzenlemesi
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ilk meclis toplantısı divan katibi üyeliklerine üye seçimi ile başladı.

Burada kısa bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ın gerçekten güzel bir demokrasi sınavı verdiğine dikkat çekerek: “ Artık seçim geride kaldı. Milletimizin iradesi nasıl tecelli ettiyse ona biat edeceğiz ve bundan sonra da önümüze bakacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör başkanlığında toplanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk Divan katipleri oluşturuldu. Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi’ndeki bazı daire başkanlıkları iptal edildi. KASKİ’de revizyona gittiklerini anlatan Güngör, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Büyükşehir Belediyesinde 5 tane unvansız daire başkanlığını iptal ediyoruz. Teftiş Kurulu Başkanlığını iptal ediyoruz çünkü 2 müfettişe 1 başkan olmaz, doğrudan müfettişlere görev vereceğiz. Yazı ve Kararlar Daire Başkanlığı’nı iptal edip bunu Personel ve Yazı İşleri Daire Başkanlığı şeklinde personel birimini birleştiriyoruz. 2 şube müdürüne de 1 daire başkanı olmaz. 4 adet ihtiyaç fen şube müdürlüğünü kadrosunu feshediyoruz ama şube müdürlerini azaltacağız. Bu şimdilik geçici bir şey, oralara henüz çalışamadık. KASKİ'de bir revizyona gittik. Strateji Daire Başkanlığı’nı Mali Hizmetlere döndürüyoruz. İşletmeler Daire Başkanlığı’nı ise İlçe Hizmetleri Daire Başkanlığı’na döndürüyoruz. Birinci dereceli, düz bir daire başkanlığı vardı, bunu kapatıyoruz. Abone İşleri Daire Başkanlığı ile de Bilgi İşlemi birleştiriyoruz, Abone İşleri Daire Başkanlığı’nı iptal ediyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nı da kaldırıyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra meclis gündem maddelerine geçilerek Büyükşehir Belediyesi Meclisi komisyonlarının seçimleri yapıldı. Gündemin üçüncü maddesinde 2019 yılı Encümen üyeliği seçimleri kapalı zarf usulü yapılarak seçimlerin sonunda Hanefi Mahçiçek, Necati Okay, Mehmet Gürbüz, Arif Şen ve Adnan Türkmen Encümen üyeliğine seçildi. Gündemin altıncı maddesinde kadro ihdası ve iptalinin görüşülmesinde Büyükşehir Belediyesinden 5 daire Başkanı, Teftiş Kurulu Başkanı, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı kaldırıldı. 4 adet şube müdürlüğü ihdas edildi. KASKİ Genel Müdürlüğünden Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının Mali Hizmetler Daire Başkanlığı olarak, İşletmeler Dairesi Başkanlığının ise İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak değiştirilmesi, 1. Dereceli kadrolardan Daire Başkanlığı, Abone İşleri Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Teftiş Kurulu Başkanlığını kadrolarının kaldırılması oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde meclis üyeleri kendilerini tanıttılar.

23 Nis 2019 - 19:11 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

HABİB IRK - ELBİSTANI ZEHİRLEYENLER YENİDEN GÖREVLERİ MÜDÜRMÜ ACABA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 19:11
02

Fatih - Toplantılar halka açık olsun,bizde görelim bilelim ne olup bitiyor,hep gelen gideni suçluyor,aynı parti olsa bile, anlaşılmaz bir durum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 19:11
01

Zehra - Bu ne saygisizlik mustafa kemal ataturkun resmini ne hakla kaldirirsiniz meclisten saygi yokmu sizde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 19:11