Büyükşehir Meclisi’nden Azerbaycan’a destek

Büyükşehir Ekim Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Güngör, “İki devlet, tek millet ve tek yüreğiz. Azerbaycan’ın haklı davasında yanındayız” dedi. Kültür sanat çalışmaları ile ilgili bilgiler de paylaşan Güngör, “Kahramanmaraş Kültür ve Tanıtım Vakfı’nı kuruyoruz. “Çocuk yüreğimin ateş aldığı yer Maraş” diyen Türk edebiyatının yaşayan efsanesi Sezai Karakoç’a fahri hemşerilik unvanı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Meclisi’nden Azerbaycan’a destek
Büyükşehir Meclisi’nden Azerbaycan’a destek
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör başkanlığında toplanan mecliste gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Azerbaycan’a destek konuşması yapan Güngör, “İki devlet, tek millet ve tek yüreğiz. Azerbaycan’ın haklı davasında yanındayız. Şehitlerimize rahmet, Azerbaycan ordusuna muvaffakiyet diliyoruz. Dualarımız Azerbaycan’la” diye konuştu.

Başkan Güngör’ün açılış konuşmasının ardından tüm meclis üyelerine tamamlanan Ulaşım Master Planı’nın bir sunumu yapıldı. Plan kapsamında hayata geçirilecek çalışmalar hakkında bilgi verildi. Master Plan sunumunun ardından gündem maddelerine geçildi. 4 madde oy birliği ile kabul edildikten sonra ilave gündemlere geçildi.

Bu gündemlerde de Kahramanmaraş Kültür ve Tanıtım Vakfının kurulması ile Sezai Karakoç’a fahri hemşerilik unvanı verilmesi karara bağlandı.

Şehrin milli, manevi, tarihi ve turistik değerlerini araştırmak, geliştirmek, korumak, yaşatmak, yaymak ve tanıtmak amacıyla Kahramanmaraş Kültür ve Tanıtım Vakfı’nın kurulması oy çokluğu ile kabul edildi. Son olarak görüşülen Sezai Karakoç’a fahri hemşerilik unvanı verilmesi de oy birliği ile kabul edildi. Başkan Güngör, “Eğitim yıllarının bir kısmını şehrimizde tamamlamış, düşüncesi, yaşam tarzı ve şiirleri ile Türk edebiyatının yaşayan efsanesi ve “Çocuk yüreğimin ateş aldığı yer Maraş” diyen Sezai Karakoç’a fahri hemşerilik unvanı verilmesine oy birliği ile karar verildi. Hayırlı olsun” dedi.

22 Eki 2020 - 14:36 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Vatandaş - Katil Çinin lilu şehriyle kardeş büyükşehir belediyesi.

Rol çekiyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ekim 14:36