Büyükşehir Belediyesi, otizme dikkat çekti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) işbirliği ile otizm farkındalık programı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi, otizme dikkat çekti
Büyükşehir Belediyesi, otizme dikkat çekti
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Bülbül, bu programın normalde 2 Nisan’da yapmayı planladıklarını ancak sınavlar sebebiyle bugüne ertelediklerini söyleyerek Rehberlik Araştırma Merkezi’nin çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, bu tür programların farkındalık oluşturması adına çok önemli bulduklarını ifade ederek, otizmin belirtilerinin çocuklarda görülmesi üzerine gerekli yerlere mutlaka müracaat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ramazan Tutlu otizmin yaşamın ilk 3 yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden bir iletişim problemi olduğunu ifade ederek, “ Büyükşehir Belediyesi olarak biz de farkındalık oluşturmak adına Engelliler Şube Müdürlüğümüz ile engelli bireylere ve ailelerine Psikolojik destek sağlamaktayız. Engelli vatandaşlarımıza mesleki sanatsal ve hobi kursları düzenlemekteyiz, medikal malzeme yardımları (akülü araba, manüel sandalye, özel tertibatlı sandalye, Beyaz Baston vb.)yardımlar yapmaktayız. Engelli hizmet aracımızla Randevu sistemi ile engellilerimizi hastane ve kurumlara götürüp getirmekteyiz. Topluma yönelik farkındalık programları ve engellilerimize yönelik sosyal etkinlikler düzenlemekteyiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Kubilay Özbek bir mini piyano konseri sundu. Konser sonrasında KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kubilay Özbek’e çiçek ve hediye takdim ederek teşekkür etti. Daha sonra Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Mehmet Küçükgöz otizmle ilgili bir konferans verdi.

Konferansın sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Tutlu, konferansından dolayı Küçükgöz’ çiçek takdim ederek teşekkür etti.

18 Nis 2018 - 15:09 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.