Bu şenlikte herkes kazandı

Elbistan Kaymakamlığı uhdesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen, 3. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği sona erdi.

Bu şenlikte herkes kazandı
Bu şenlikte herkes kazandı
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Şenlikte yer alan tüm sporculara madalya verilirken, etkinlikte kazanan ve kaybedenin olmadığı bildirildi.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğine Elbistan’da bulunan 21 ilkokuldan, 84 farklı takım katıldı. Toplam 3 bin öğrenciye Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın lisans modülünden sporcu kartı çıkartıldı.

3. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği hakkında bilgi veren, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengizhan Firik, “Tombik, yakan top, halat çekme, mendil kapmaca oyunlarında yarışmalar yapıldı. Ayrıca topaç, misket, koskuç, bilyeli araba, çember oyunları çocuklarımıza tanıtılıp bu oyunlar oynatıldı. Tabi buradaki esas amaç yarışmadan çok kazanan ve kaybedenin olmadığı bir organizasyon olması sebebiyle, şenliklere katılan tüm çocuklarımızı, burada hazırlanan ödül kürsümüze çıkardık ve hepsini madalya ile ödüllendirdik. Ayrıca çocuklarımıza geçmişimizden miras kalan bu oyunları tanıtarak, dede, baba, torun üç nesli bir araya getirerek, belki de unutulmaya yüz tutmuş bu oyunları yaşattık” dedi.

24 Nis 2018 - 12:26 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Fehmi Türk - Cengizhan Firik Müdürümü ve ekibini kutlarım,yaptıkları işlerle ilçe sınırlarını aşıp Türkiye genelinde ses getiriyorlar.Tebrikler gençlik ve spor müdürlüğü

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Nisan 12:26
01

Remzi demir - Helal olsun size ne güzel bir etkinlik Yen’i nesil tamamen tablet,telefon bağımlısı çocuklarımızı kurtaracak olan bu faaliyetler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Nisan 12:26