BM ve Kızılay’dan mülteciler için direkt yardım araştırması

Türk Kızılay’ı ile Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Gıda Örgütü, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere yapılacak direkt yardım için Elbistan’da çalışmalarına başladı.

BM ve Kızılay’dan mülteciler için direkt yardım araştırması
BM ve Kızılay’dan mülteciler için direkt yardım araştırması
Haber albümü için resme tıklayın

Türk Kızılay’ı ile Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Gıda Örgütü, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere yapılacak direkt yardım için Elbistan’da çalışmalarına başladı.

Türk Kızılay’ı Göç ve Mülteci Hizmetleri, Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan Suriyeli mülteciler için Birleşmiş Milletler Uluslararası Gıda Örgütü ile ortaklaşa sürdürdüğü çalışma kapsamında, önümüzdeki günlerde yapılacak doğrudan yardımlar için Elbistan’da yaşayan Suriyeleri kayıt altına alma çalışması başlattı.

Türkiye, Türk Kızılay’ı ve diğer kurumlar aracılığı ile uzun süredir yaklaşık 2 milyon 500 binden fazla Suriyeli mültecinin barınma, beslenme, eğitim ve sağlık giderlerini karşılıyor. Özellikle son beş yıldır Suriye’deki iç karışıklıktan dolayı ülkemize sığınan ve bugün 24 kampta misafir edilen Suriyelilerin barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında kamu kurumlarına destekte bulunuyor. Mültecilerin büyük çoğunluğu güney illerimizde oluşturulan kamplarda kalırken birçok Suriyeli de değişik illerde kiraladıkları evlerde yaşıyor. Elbistan’da da yaklaşık 2 bin mülteci yaşıyor. Çoğunluğu zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren Suriyeli mültecilere, yerel imkânlar ve diğer kurumların desteği sürüyor.

Suriyelilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi çerçevesinde Türk Kızılay’ı ve BM Uluslararası Gıda Örgütü’nün ortak organizasyonu çerçevesinde yapılacak doğrudan yardımlar için Elbistan’a gelen BM Saha Görevlileri, kısa sürede 400’e yakın mültecinin kaydını yaptı. İlk etapta Güneşli Mahallesi Terminal Caddesi ve civarında yapılan kayıt çalışması, ilçenin diğer bölgelerinde devam edecek. Birleşmiş Milletler ve Türk Kızılay’ının doğrudan yapacağı yardımı duyan Suriyeli mülteciler, görevlilere kimlik ve aile bilgilerini verdi. Arapça da konuşan BM görevlileri, Suriyelilerin açtıkları işyerlerinde de çalışmalarını sürdürdü.

Ülke genelindeki kayıt çalışmasının ardından yardımların başlayacağı öğrenildi. Yardımların ne şekilde dağıtılacağı ve neleri kapsayacağı ise açıklanmadı.

03 Mar 2016 - 15:54 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

VATANDAŞ - SLM İŞİ GÜCÜ BIRAKTIK BİZİM YOKSUL İNSANLARIMIZI BIRAKTIK SURİYELİLER KALDI EL İNSAF MİNEL MERHAMET

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 15:54

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439