Bir şüpheli bebek ölümü daha yaşandı

Elbistan’da henüz ismi bile konulmayan bir haftalık kız bebek, henüz bilinmeyen bir sebeple öldükten sonra ilçeye 35 kilometre uzaklıktaki dağlık araziye gömülmüş olarak bulundu.

Bir şüpheli bebek ölümü daha yaşandı
Bir şüpheli bebek ölümü daha yaşandı
+3
Video için play'e tıklayın

Edinilen bilgi ve iddialara göre, A.T. (33) ile H.T. (21), bir süre önce evlendi. Elbistan’a bağlı Kümbet Mahallesi’nde ikamet etmeye başlayan çiftin, Mayıs aylarının sonuna doğru bir kız bebekleri dünyaya geldi. 21 yaşındaki anne H.T., hastanede sağlıklı bir şekilde doğum yaptıktan sonra taburcu edildi. İddiaya göre, henüz 1 haftalık olan bebek, bilinmeyen bir nedenle evde yaşamını yitirdi. Bebeğin ölümü defin için herhangi bir kuruma ya da sağlık kuruluşuna bildirilmedi. Bebeğin cesedi, ilçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kangal-Gücük Mahalleleri arasındaki dağlık arazide gömülü olarak bulundu.

Normal yaşantısına devam eden anne H.T., taburcu edilmesinin üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen bebeğinden topuk kanı alınması için Aile Sağlığı Merkezi’ne başvuru yapmadı. H.T.'nin bebeğin topuk kanının alınması için sağlık kuruluşuna baş vurmaması, geçen mart ayında çöp konteynırı yanında ölü bulunan bebek olayını soruşturan güvenlik güçlerinin dikkatini çekti. Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında anne ve babayla ilgili tüm bilgileri toplayan ekipler, bir yandan da bebeğin hastane kayıtlarını buldu. Ailenin oturduğu bölgede de soruşturma yapan özel ekip, çiftçin aile yapısı hakkında da geniş kapsamlı bilgi topladı. Elde edilen tüm veriler ışığında harekete geçen özel ekibin, bebeğin topuk kanı için merkeze gelmemesiyle ilgili korkunç gerçeği ortaya çıkarması ise uzun sürmedi.

Ev hanımı olan anne H.T. ve sıhhi tesisatçılık yapan baba A.T., ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Sorguya alınan anne ve babanın ifadeleri doğrultusunda henüz ismi bile konulmayan bebeğin, cesedinin dağlık arazide gömülü olarak bulundu. Anne H.T. ve baba A.T., Cumhuriyet savcısının eşliğinde çok sayıda polis ekibiyle birlikte bebeğin gömülü olduğu bölgeye gitti. Gösterilen yeri kazan ekipler, bebeğin cesedine ulaştı. Bebeğin cesedi, inceleme için Elbistan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Talihsiz bebeğin cesedi, buradan da otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Geceyi emniyette geçiren anne H.T. ve baba A.T., sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Elbistan Adliyesi’ne çıkarıldı. Mahkemeye çıkarılan anne H.T., tutuklanırken baba A.T. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Anne H.T., Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Olayla ilgili olarak Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, şüpheli anne hakkında kasten öldürme suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi. Kasten öldürme suçundan kuvvetli suç şüphesi bulunduğunun kaydedildiği açıklamada, bebeğin evlilik dışı dünyaya geldiği bilgisine de yer verildi.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“20 Mayıs 2017 tarihinde doğan ve topuk kanı alınmadığı için ölümünden şüphelenilen bir bebeğin 7 Haziran 2017 tarihinde herhangi bir sağlık kurumundan ya da adli makamlardan defin ruhsatı alınmaksızın ücra bir bölgeye defnedildiğinin öğrenilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca ‘Kasten Öldürme’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır.

Bebeğin annesi şüpheli H.T. ile babası şüpheli A.T.’nin evliliğinden 3 ay sonra dünyaya geldiği tespit edilerek şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığımızca kasten öldürme suçundan kuvvetli suç şüphesi bulunması sebebiyle çıkarıldıkları Elbistan Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararla bebeğin annesi H.T.’nin tutuklanmasına; bebeğin babası A.T.’nin ise adli kontrol altına alınmasına karar verilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.”

09 Haz 2017 - 18:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Elbistanlı - Önce elbistanımız böyle değildi şimdi ise şeytanlaşmış insanlar ile doldu yazıklar olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:00
09

Bir vatandaş - İstanbul'da bile art bebek ölümü bunun gibi ardı ardına olmadı kısa süre öncede bir bebek ölümü haberi daha duymuştuk bebek katilleri Allah ıslah eylesin yazıklar olsun ne diyelim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:00
08

Ilhan Almanya - Vayyy ki vayyy kardeslerim ne oldu Bizleri böyle vayyy ki vayyy.ben sunu görüyorum ülkemizde malesef Bizim mayamiz bozulmus güzel insanlar vayy ki vayy .ne oldu böyle ki bu Bizim insanlara her Dakka bir olay oluyor.ne oluyor Bizlere Allahim.rabbim Bizleri islah eylesin su ramazan ayni yüzü hörmetine.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:00
07

Salih - Yıllarca bir bebek icin yanıp tutaşan aileler Varken sunların yaptığına bak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:00
05

Elb - Neyi supheli be abicim yapip ortaya atmic insafsizlar idam sart bunlara

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:00
02

hüsne - Allah belasınızı versin o bebeğin günahı neydi infaz edilsin böyle siler vicdansız lar bu yaptığnız insan lığa sığarmı herkes aramaylan bulamıyor bunlarda daha kötü sunu yapıyor lar infazzz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:00
01

Deniz - caniler ne istediginiz o yavruda aileniz sürekli kavga ediyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:00