Bir mahallede 8 ev karantinaya alındı

Ekinözü ilçesine bağlı bir kırsal mahallede artan koronavirüs vakaları nedeniyle 8 evde karantina uygulanmasına karar verildi.

Karantina kararı çerçevesinde mahalledeki düğünlere, gelin ve damadın aile bireyleri haricinde başka kişilerin katılmasına da izin verilmeyecek.

Ekinözü ilçesine bağlı Soysallı Mahallesi’nde yaşayan bazı vatandaşların koronavirüs testlerinin pozitif çıkması üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Talat Tabur başkanlığında toplandı. Toplantı sonucunda mahalledeki 8 hane için karantina uygulanması kararlaştırıldı. Karantinaya alınan hanelere, giriş ve çıkışlar, alınacak yeni bir karara kadar durduruldu. Soysallı Mahallesinde görülen yoğun vaka ve temas artışı nedeniyle mahallede yapılacak düğünlerin sadece aile bireyleri (gelin ve damadın üçüncü dereceye kadar kan hısımları dâhil) arasında yapılmasına karar verildi. Alınan idari tedbirlere uymayanlara 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karantina kararının, salgının ilçede ve mahallelerde yayılmasının önlemeyi; vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmeyi ve risklere karşı güvenlik düzeyini en üst seviyeye çıkarmayı amaçladığı belirtildi.

12 Ağu 2020 - 11:29 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Vatandaş - Aferim size! Çok iyi! Çok güzel! Böyle devam! Bravo! Helal olsun! Tebrikler! Yine başardınız! Allah akıl fikir mantık versin!!!! Kendi canını düşünmezsin tamam anlarız da halkın canını sağlığını niye tehlikeye atarsın? Maske, el temizliği, mesafe diye diye dilimizde tüy bitti!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 11:29
03

Mevlüt ÇANAK - Soysallı demişken,Merhum Muhtarın katil veya katilleri halen geziyor aramızda!Gerek Güvenlik güçleri,gerek mahalle halkı açısından çok garip bir durum sözkonusu!Mağaranın içindeki hainleri bulup,imha eden Güvenlik güçlerimizin,Elbistan'da ki "Faili meçhul"cinayetler konusunda yetersizliğini Hayretler içinde izliyoruz maalesef!Devlet'in Muhtarı'nın kanının yerde kalması,kötü niyetli katillere cesaret vermesi açısından hoş bir durum değil!Konu ile alakası,ortak noktalarının "Ölüm"olması!Corona dan ölümlere tedbir almak için yapılan,gerekli bir uygulama!Aynı hassasiyeti daha vahim olan Cinayette de bekliyor İnsan!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 11:29
02

Israfil demirci - Ellerinize saglik biz biran önce bitsin diyoruz anlayan kim yaz

iklar olsun size İSTANBUL...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 11:29