Bilgin: Eczacı Lütfi Bey, Maraş’ın kurtuluşunda önemli görevler üstlendi

Elbistanlı Eğitimci-Yazar Arif Bilgin, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda Elbistanlı ailelerin önemli görevler üstlendiğini ifade ederek, Eczacı Lütfi Köker’in bu savaşta çete reisi olarak çok önemli görevler yaptığını ve kurtuluştan sonra Kahramanmaraş'ın ilk belediye başkanı olduğunu açıkladı.

Bilgin: Eczacı Lütfi Bey, Maraş’ın kurtuluşunda önemli görevler üstlendi
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda aktif olarak görev alan Elbistanlı aileler ile ilgili araştırmalar yapan Yazar Arif Bilgin, önemli bir detayı daha gün yüzüne çıkardı.

Kahramanmaraş’ın kurtuluş kahramanlarından Elbistanlı Kökerler ailesinden Eczacı Lütfi Köker ve ailesine ait bir fotoğrafı yayınlayan Bilgin, şu bilgileri verdi:

“Elbistanlı Kökerlerin Müftüzadeler diye anılan kolundan; Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda şehit olan Dr. Mustafa Bey'in kardeşi, kendisi de bu savaşta çete reisi olarak çok önemli görevler yapmış, kurtuluştan sonra Kahramanmaraş'ın ilk Belediye Başkanı olmuş Eczacı Lütfü Köker ve ailesi. Biraz daha tanıtmak için şunu da ekleyeyim; Şehit Dr. Mustafa Bey ile kardeşi Eczacı Lütfi Bey, eski İlköğretim Müdürlerimizden merhum Mükremin Köker ve kardeşi Lütfi Köker'in amcazadesi; Hacıhallerden merhum Eczacı Lütfi Erten'in (adını ondan almıştır) de dayıları olurlar.”

16 Oca 2018 - 13:13 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Mevlüt ÇANAK - Arif Hoca'ya bu ve benzeri çalışmalarından dolayı teşekkürler.ALLAH hayırlı ömür versin!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 13:13
04

Sami Dalkılıç - Eczacı Lütfi Erten' in dayısı olur.Yazınızda Lütfi Köker yazıyor.Yanlışlık var

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 13:13
03

Mehmet - Elbistanlıyım ama Elbistanlılar Maraşın kurtuluşuna gitmemiştir,ayrıca Elbistanın arsa zengini aileleri askere gitmemiş kurtuluş savaşlarında felan kaçmışlar ve bu arsaları o zaman hep almışlar mantıkende çok doğru bir kişi bu kadar arsayı o zaman nerde almış ,7 göbek akrabaları satmakla bitiremiyorlar..

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 13:13
02

maho - oh ne güzel ali kayasından dön ,fakir askere gitsin zengin çebini doldursun. kalanlarda onların ırgatı olsun ne güzel bir düzen.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 13:13
01

Ali - Elbistan'lı ailelerin savaşa gitmediğini hangi bilgi ve belge ile yazıyorsunuz?. Ne kadar bilgili oldugunuz hatalarla dolu yazınız belli!. Elbistan'lı ailelerin bazılarının geçmişi 600 -700 yıl ötelere dayanır,kimi Horasan'dan kimi Taşkent'den gelip o günkü yönetimler tarafından Türkleştirme ve İslam'ı yayma misyonu ile bâkir topraklara yerleştirilmiştir.Artık kozmopolit olmuş Elbistan'da bunları"Tefeci operasyonu" yada "Kriminal olaylarda" göremezsiniz. Zaten yukardaki Arif hocanın yazısında bunun kısmı anlatılmıştır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 13:13