BİK, Duayen Gazeteci Göçer ile özel röportaj yaptı

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından yayımlanan, ‘Basın Hayatı’ isimli derginin her sayısında meslekte 50 yılını geride bırakmış duayen bir gazetecinin anılarına yer verilirken, önümüzdeki sayılarda yayımlanmak üzere Elbistanın Sesi Gazetesi Kurucusu Mehmet Göçer ile özel röportaj yapıldı.

BİK, Duayen Gazeteci Göçer ile özel röportaj yaptı
BİK, Duayen Gazeteci Göçer ile özel röportaj yaptı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Başbakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren Basın İlan Kurumu’nun (BİK) Kahramanmaraş Şube Müdürü Ramazan Çırakoğlu ve şubede görevli memur Emrah Akbulut tarafından yapılan röportajda, 50 yılı aşkın süreden beri aktif olarak gazetecilik yapan Mehmet Göçer’e anıları, yaşadığı ilginç olaylar ve ülke gündemine mal olmuş manşet haberleri soruldu.

BİK tarafından yayımlanan Basın Hayatı isimli derginin her sayısında, Türkiye’nin değişik illerinde veya ilçelerinde yaşayan, mesleğinde 50 yılını doldurmuş duayen gazetecilere yer veriliyor.

1957 yılında, Türkiye’nin en eski yerel gazetelerinden biri olan Elbistanın Sesi Gazetesi’ni kuran ve o günden bu zamana kadar aralıksız olarak yayın hayatını sürdüren gazetede aktif olarak ta görev alan Mehmet Göçer, BİK Şube Müdürü Çırakoğlu’na yaşadığı ilginç anılarını anlattı.

BİK Kahramanmaraş Şube Müdürü Ramazan Çırakoğlu, kurum tarafından çıkartılan Basın Hayatı isimli derginin her sayısında duayen bir gazeteciyi manşetlerine taşıdığını ifade ederek, bu amaçla Kahramanmaraş’ın, belki de Türkiye’nin en eski gazetecilerinden biri olan Mehmet Göçer ile röportaj yapmaya karar verdiklerini söyledi.

60 yıllık bir geçmişe sahip olan Elbistanın Sesi Gazetesi’nin uzun yayın hayatında önemli olaylara şahitlik ettiğini, ülke gündemine mal olmuş haberler yaptığını ifade eden Çırakoğlu, şunları söyledi:

“Basın İlan Kurumu tarafından yayımlanan Basın Hayatı isimli dergi, her sayısında duayen bir gazeteciye yer veriyor. Yapılan röportajda gazetecinin anılarına, yaşanmış hikayelerine ve ses getiren manşetlerine yer veriyor. Bizde Kahramanmaraş Şubesi olarak meslekte 50 yılını geride bırakmış, tecrübeli ve duayen gazetecilerden Mehmet Göçer ile sohbet etmek ve bu dergide kendisine yer vermek için ziyaretine geldik. Bilindiği gibi Elbistanın Sesi Gazetesi Türkiye’nin en eski gazetelerinden bir tanesidir. Türkiye tarihine iz düşmüş binlerce habere ve manşete yer verilmiş. Bizde bu vesile ile duayen gazeteci Mehmet Göçer’in engin bilgilerinden istifade etmek ve Duayen köşemizde kendisine yer vermek istiyoruz.”

Basın İlan Kurumu’nun yayın organı olan Basın Hayatı Dergisi’ne röportaj vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazeteci Mehmet Göçer ise, Elbistan için yapılan haberler, zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in il sözü, vizontele olayı, yapılacak yatırımlar için atılan manşetler ve birçok konuda anılarını anlattı.

Gazeteciliğin, internet gazeteciliği karşısında yok edilmemesi gerektiğini ifade eden Göçer, “İnterneti reddetmiyorum fakat basılı gazeteciliğin de son bulmaması gerektiğini düşünüyorum. İnternet bir anlık bir şey, bir anda her şey yok olabilir ancak, gazete basılı birer belgedir” dedi.

Bugüne kadar yaptığı tüm haberlerde toplum yararına azami özen gösterdiğini de belirten Göçer, “Yazmayı istediğim olay topluma zarar veriyorsa, orada kendimi frenlerim. Bugüne kadar birçok dalda ödül aldık. Hatta bir defasında Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün yaptığı bir yarışmada, Türkiye ikincisi oldum. Bugüne kadar en çok, Elbistan’ın il olması ve ovamızın sulanması konusunda mücadele ettim” diye konuştu.

Gazeteci olmak isteyen gençlere tavsiyelerde de bulunan Göçer, her ne olursa olsun dürüstlük ve objektiflikten taviz verilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

25 Tem 2017 - 13:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.