Beton santralinin temeli atıldı

Elbistan Belediyesi, parke taşı üretimi ve belediyenin diğer çalışmalarında kullanacağı betonu üretecek beton santralinin temelini attı.

Beton santralinin temeli atıldı
Beton santralinin temeli atıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

14’ü merkez, 79’u da kırsal olmak üzere 93 mahallesi ile geniş bir hizmet ağına sahip olan Elbistan Belediyesi başta kilit parke üretimi ve inşaat işleri gibi alanlarda yapım maliyetlerini düşürmek adına önemli bir hamle gerçekleştirdi. Elbistan Belediyesi, bir süre önce hazırlıkları tamamlanan beton santralinin temelini atarak kurulum işlemlerine başladı. Beton üretimini bundan sonra kendi imkânları ile yapacak olan Elbistan Belediyesi, özel sektörden beton alımını bırakarak altyapı hizmetlerinde kullanılacak malzemeleri kendi imkânları ile yaparak hem de fazla hizmet sağlamayı hem de maliyetleri önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor.

Beton santralinin kurulum aşamasına ilişkin olarak Elbistan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, söz konusu tesisin, son teknoloji ile donatılacağı ve belediye hizmetlerinde maksimum verim ve kazanç hedeflendiği vurgulandı.

Tesisin, kısa ve uzun vadede belediye bütçesi yönünden büyük katkı sunacağının da altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Elbistan Belediyesi olarak, kilit parke ve bordür taşı üretimi başta olmak üzere inşaat işlerinde kendi ürettiğimiz betonu kullanmak için bir beton santrali projesi kurulumu çalışmalarına başlamıştık. Tesisimizin temelini atarak proje aşamasından uygulama aşamasına geçmiş bulunuyoruz. Son teknolojiye sahip olacak tesisimiz faaliyete alındığında belediye hizmetlerinin yapım maliyetlerinin ciddi oranda düşüreceğiz. Elbistan Belediyesi, özel sektörden beton alımına son vererek kendi üretim imkânlarımızla kenti betonumuzu elde etmiş olacağız. Bu çalışma hem maliyet anlamında belediyemizin elini kuvvetlendirmiş olacak, hem de altyapı proje süreçlerimizi hızlandırmış olacak.”

Beton santralinin, kilit parke fabrikası ile birbirini tamamlayacak bir tesis olduğu belirtilen açıklamada, “Beton fabrikası ile birbirini tamamlayacak tesisimiz, 93 mahallemizde yapacağımız kilit parke, bordür çalışmaları ve inşaat işlerinde ihtiyaç olan tüm betonun harç malzemesini karşılayacak. Beton santralinin belediyemiz bünyesinde olması, kaynak oluşturma adına tesisleşmeye verdiğimiz önemin en büyük göstergelerinden biri olacak. 140 binden fazla nüfusa sahip ilçemizde vatandaşımıza hizmet ederken yalnızca kamu kaynaklarından yararlanmayıp kaynak üretme bakımından önemli bir mesafe kaydetmiş oluyoruz” denildi.

18 Eki 2019 - 14:27 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Hayyyy MaşaAllahhh... - MaşaAllah Başkanımın hızına kim yetişebilir.

Allah esirgesin.Adammm Adammm.

Haaa bu aynı zamanda toplu konutun ayak sesleriii.

Avucunu ovuşturup kat artırımı ve bilmem kaçlık planla vole vurmak isteyenler avuçlarını bi yalasın bakiiim.

Büyüksün Başkan Tebrikler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 14:27
07

Bir garip - Başkan vAllahi böyle hizmet et, ben gönüllü senin ayakkabını temizlerim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 14:27
06

Vatandas - MasAllah gurbuz baskan efsane baskan olacak.harika isler yapiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 14:27
05

Vatandas - Calismalari için teşekkür ederim on senemizi yiyenin Allah belasını versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 14:27
03

Hamit aktaş aksakal köyü - Belediyemize başarılar dilerim çok güzel bir boroje hayırlı olsun elbistanimiza

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 14:27
02

Elbistan lı - Başkanımızın yaptığı ve yapacağı işlerde başarılar durmak yok yola devam başkanım sevgiler saygılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 14:27
01

Selçuk - Valla ben ilk basta hizmet göremeyiz diyorudm ama tepkilerin yavas yavas değişiyor harika bi fikir olmus eskç belediye kendi yandası olan özel sirketleri zengin etti artık baskanımz bitircek yandaslara kazandırmayı halkımız kazanacal brawoo

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 14:27