Belediye, OSB’deki hisse oranını yüzde 45’e çıkardı

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) yüzde 70’lik hissesinin 25’ini, Elbistan Belediyesine devretti. Söz konusu devirle Elbistan Belediyesi’nin hisse oranı yüzde 45’e çıktı.

Daha önce yüzde 70 Elbistan Ticaret Odasında, yüzde 20 Elbistan Belediyesinde ve yüzde 10 Elbistan Kaymakamlığı uhdesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) hisse payları yeniden düzenlendi. Yapılan son değişiklikler hakkında Elbistan Belediyesinden yapılan açıklamada, “Elbistan’ın ticaret ve sanayi alanda önemle bir yere sahip olan Elbistan Organize Sanayi Bölgemiz 112 hektarlık bir alan ile Nurhak yolu üzerinde bulunmaktadır. Bu 112 hektarlık alanın 1 etap kısmı olan 62 hektarlık alanda birçok çalışma devam etmektedir. Ayrıca Elbistan Organize Sanayi Bölgemiz yatırımcılar açısında da önem arz etmektedir.

İlçemiz OSB’ye ve bölgemize yatırım yapmak isteyen yatırımcılar 6. Bölge Teşviki’nden yararlanacaktır. Vergi, SGK ve diğer bazı giderler devlet tarafından karşılanacak. Elbistan OSB’nin en büyük avantajları ise bunlar olacak. Bu anlamda Elbistan OSB hisselerinde yapılan değişikler sonrası Belediyemizin hisse oranı yüzde 45, Elbistan Ticaret Odasının hisse oranı yüzde 45 ve Elbistan Kaymakamlığının hisse oranı ise yüzde 10 olarak belirlendi” ifadelerine yer verildi

24 May 2019 - 16:17 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.