Bayazıt’tan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ziyareti

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla otistik çocukların eğitim öğretim gördüğü Ali Tekinsoy Ortaokulundaki otistik öğrencileri ziyaret etti.

Bayazıt’tan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ziyareti
Bayazıt’tan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ziyareti
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Ziyarette öğrencilerle bir süre vakit geçiren ve onlara çeşitli hediyeler veren Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Dal’ın eşlik ettiği organizede Okul Müdürü Ahmet Arslan ile öğretmenlerden de öğrencilerin durumlarına ilişkin bilgiler aldı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü hakkında bir değerlendirme yapan Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, otizmin bir kusur değil bir farklılık olduğuna dikkat çekti.

Bayazıt, şunları söyledi:

“Otizm bir kusur değil özel bir durumdur, yani bir farklılıktır. Genel olarak otizm, çocuklukta ortaya çıkan ve hayat boyu devam eden bir iletişim problemidir. Otizmin çocuk yetiştirme tarzıyla ya da ailenin sosyo-ekonomik durumuyla da hiçbir ilişkisi yoktur. Erken teşhis yapılır ve aile doğru bilgilendirilirse, çocuğa uygun eğitim verilerek olumlu sonuçlar elde edilmektedir. Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda konuyla ilgili farkındalık oluşturmak için ay boyunca değişik etkinlikler yapmak başta biz eğitimciler için bir görev niteliği taşır.”

Elbistan’da otistik öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri için anasınıfından liseye kadar 7 özel sınıf açıldığını kaydeden Bayazıt, “Elbistan’ımızda otistikler için ana sınıfından liseye kadar değişik kademelerde 7 sınıf açılmıştır. Burada eğitim gören otistik çocukların sayısı 20’dir. Tüm ilçede tespiti yapılan otistik çocukların sayısı 61 tanedir. Biz bu çocuklarımızı devletimizin tanıdığı imkanlarla aynı zamanda rehabilitasyon merkezlerimizde de eğitime dahil ettik. Rehabilitasyon merkezlerinde eğitime dahil edilen otistik öğrencilerle birlikte bu özel çocuklarımızın tamamı eğitim almaktadırlar.

Otizmli çocuklarımızın mutlaka eğitim sistemimiz içinde yer almaları gerekiyor. Zira eğitim, otizmli bir birey için her şeyden önce tedavi anlamına geliyor. Otizmi diğer engel gruplarından ayıran en önemli fark; erken tanı ve erken bireysel/kaynaştırma eğitimleriyle otizmli çocukların sorunlarının büyük bir kısmını aşıyor olmalarıdır. Bu yüzden, otizmin kamuoyunda farkındalığının artması için hepimiz el ele vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

02 Nis 2018 - 17:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439