Başsavcıyı şehit eden terörist yaralı ele geçirildi

Nurhak ilçesine bağlı Barış Mahallesi kırsalında güvenlik güçleri ile 5 kişilik PKK’lı terörist grubu arasında çıkan çatışmada ağır yaralı olarak ele geçirilen ‘Azad’ kod adlı teröristin, 5 yıl önce Tunceli’nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi olayının faili olduğu değerlendiriliyor.

Başsavcıyı şehit eden terörist yaralı ele geçirildi
Başsavcıyı şehit eden terörist yaralı ele geçirildi
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Ayrıca, çatışmada 2’si ölü, 2’si de sağ ele geçirilen teröristlerin sansasyonel eylem için Tunceli’den bölgeye geldikleri bildirildi.

Alınan bilgilere göre, güvenlik güçleri bir grup teröristin Nurhak ilçesine bağlı Barış Mahallesi dağlık kesimine sızdığını belirledi. Terörist grubunun yerini tespit etmek için uzun süre uğraş veren ekipler, yaptıkları teknik ve fiziki takibin sonucunda 5 kişiden oluşan PKK’lı grubun, Bulutpınarı mevkiinde olduğunu belirledi. Operasyona çıkan Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile terörist grubu arasında gece saat 02.00 sıralarında sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin ‘teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle çıkan çatışmada 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. 1 teröristin de ağır yaralı olarak ele geçirildiği operasyonda 2 terörist ise sağ olarak yakalandı.

Yaralı terörist hastanede tedavi altına alınırken ölü ele geçirilen teröristlerin cesetleri de otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Sağ yakalanan 2 teröristin ise sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan teröristle ilgili gerçek ise kısa sürede ortaya çıktı. Hastanede tedavisi süren teröristin kod adının ‘Azad’ olduğu ve uzun süre önce PKK’ya katıldığı öğrenildi. Söz konusu teröristin, 19 Eylül 2012 tarihinde Tunceli’nin Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi olayının faili olduğu belirtildi. Başsavcı Uzun’un şehit edilmesi olayını terör örgütü PKK üstlenmiş ’Azad’ kod adlı PKK’lının, terör örgütünün sözde Dersim sorumlusu ’Seyithan’ kod adlı Serdar Özdemir’e telsizle bilgi verirken, görevlendirilenlerin eylemi gerçekleştirdiğini ve kendilerinin güvende olduğunu söylemesi de telsiz görüşmelerinden deşifre edilmişti.

Valilik, açıklama yaptı

Kahramanmaraş Valiliği, Nurhak ilçesindeki operasyonla ilgili olarak bir açıklama yaptı. PKK'lı 2 teröristin öldürüldüğü, 1'i yaralı, 3 teröristin de yakalandığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığımızca 29 Ağustos 2017 tarihinde yürütülen operasyonel faaliyetler kapsamında Nurhak ilçemiz kırsalında bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada 2 terörist ölü, 1 terörist yaralı ve 2 terörist sağ olarak silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Terörle, teröristle mücadelemiz kesintisiz ve kararlılıkla devam edecektir."

‘ Azad Cüngüş ’ kod adlı terörist Gürbüz T.

29 Ağu 2017 - 13:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

osmanlı - hakkım haram olsun bunları sağ alıp yaralı alanlara sıkın kafalarına gittin vatan hainlerinin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 13:21
05

Ali - Bayramları osun mehmetçiğin helal olsun elleriniz dert görmesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 13:21
03

Sağlıkçı - Öyle hemen gebermemeli gebermek kurtuluşu olur yavaş yavaş geberteceksin ellerine yüreğine sağlık Mehmetçik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 13:21
01

Emine saykın Almanya - Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 13:21