Başsavcılıktan inşaat firması açıklaması

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca, bazı vatandaşların ilçede faaliyet gösteren bir inşaat firmasından satın aldıkları dairelerin ve tapularının teslim edilmeyerek mağdur edildikleri ve dolandırıldıkları iddialarına ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapıldı.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Feryat Sorkut imzasıyla yapılan açıklamada bazı görsel ve yazılı basın kuruluşlarına yansıyan olaylar ve iddialarla ilgili olarak 2017 Ağustos ayında henüz inşaat firması yetkilileri hakkında bir şikayet yokken araştırma başlatıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde Ulusal Kanal isimli bir televizyon kanalı ile Aydınlık Gazetesi isimli bir gazetede Elbistan ilçemizde ev almak isteyen çok sayıda vatandaşlarımızın bir inşaat firması tarafından mağdur edilerek temelden satın alınan bazı dairelerle ilgili inşaatların yarım bırakıldığı, bazı dairelerin ise birden fazla kişiye satıldığı yönünde çıkan haberler üzerine basın açıklaması yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Öncelikle belirtmek gerekir ki olayla ilgili habere konu duyumların alınmasına müteakip Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından habere konu iddialar ile ilgili 2017 yılı Ağustos ayında araştırma ve bilgi toplama faaliyetlerine başlanılmıştır. Araştırmalar neticesinde henüz haberde isimleri geçen inşaat yetkilileri hakkında henüz bir şikayet yokken, ilçemizde tefecilik yapan bazı şüphelilerin maddi anlamda sıkıntıda olan inşaat şirketi yetkililerine düzenli bir şekilde faizle borç para verdikleri, tefeci olduğu iddia edilen kişilerin faizle verdikleri borç karşılığında, iyi niyetli üçüncü kişilere tapu dışı haricen satılan bazı taşınmazların tapusunu inşaat şirketi yetkililerinden talep ettikleri, bu hususta inşaat şirketi yetkililerini tehdit ettikleri ve zor kullandıkları, bu şekilde inşaat şirketi yetkililerinin korku ve baskı ile tamamen teminat (rehin) amaçlı bazı dairelerin tapularını ileride tekrar geri almak üzere tefeci olduğu iddia edilen bazı kişilere verdikleri ile ilgili bilgiler alınması üzerine, öncelikle tefeci olduğu iddia edilen toplam 43 şüpheli hakkında 21 Ağustos 2017 tarihinde gerekli soruşturma işlemlerine başlanılmış ve soruşturma kapsamında eş zamanlı icra edilen operasyon neticesinde şüphelilerden 13 kişi tutuklanmış. 15 kişi adli kontrol kararı ile serbest bırakılmış diğer şüpheliler ise emniyetteki ifade işlemlerinden sonra serbest bırakılmıştır.”

Şuana kadar inşaat firması yetkilisi olan 2 kişi hakkında Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’na 45 kişinin dolandırıcılık iddiasıyla başvuru yaptığının ve bu 2 şahıs için nitelikli dolandırıcılık suçundan dolayı Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldığı kaydedilen açıklamada, “İcra edilen tefecilik operasyonundan sonra şimdiye kadar toplam 45 kişi Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek haberde belirtildiği gibi inşaat yetkilileri tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek şikayetçi olmuşlardır. Soruşturma kapsamında inşaat şirketi yetkilisi olan 2 şahıs hakkında da 16 Mayıs 2015 tarihinde nitelikli dolandırıcılık suçundan dolayı Elbistan Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır. Diğer taraftan tefecilik yaptığı iddia edilen kişilere piyasa değerinin çok altında teminat amaçlı satılan taşınmazlar ile ilgili olarak, hem inşaat şirketi yetkilileri hem de haricen taşınmazları satın alan iyi niyetli üçüncü kişiler tarafından tefeci olduğu iddia edilen kişilere karşı Elbistan Asliye Hukuk Mahkemelerinde tapu iptal ve tescil davaları açılmış, tefecilik soruşturmasındaki deliller de ilgili davaları gören Asliye Hukuk Mahkemelerine intikal ettirilmiş olup davaların en kısa zamanda neticelenmesi ve taşınmazların gerçek hak sahiplerine iadesi yönünde karar verilmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Aydınlık Gazetesi ile Ulusal Kanal isimli televizyon kanalında yer alan haberdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığının altı çizilen açıklamada, son olarak, “Aydınlık Gazetesindeki haberde Elbistan’ın 150.000 olan nüfusunun yüzde 1’nin dolandırıldığı iddia edilmiş ise de, açıklandığı üzere şimdiye kadar toplam 45 kişi dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi olmuştur. Yine Aydınlık Gazetesindeki haberde mağdur olduklarını söyleyen S.Ç. N.M ve T.Ç. isimli şahısların mağdur olmadıkları. S.Ç isimli şahsın tefecilik soruşturması kapsamında tutuklandığı, diğer N.M ve T.Ç isimli şahısların da yukarıda zikredilen tefecilik soruşturmasında şüpheli oldukları ve haklarında adli kontrol kararının devam ettiği anlaşılmıştır. Sonuç olarak: söz konusu haberlerde belirtilen iddiaların gerçekleri yansıtmadığı hususu, kamuoyuna saygı ile duyurulur” cümleleri kullanıldı.

24 May 2018 - 14:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.